14/04/2023 14/04/2023 Ο Μητροπολιτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη σήμερα στο Ορθόδοξο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου και τέλεσε την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, περιφέρων λιτανευτικώς τον Επιτάφιο σε όλους τους χώρους ταφής, τα κενοτάφια και το Οστεοφυλάκειο, ρίπτων επ` αυτών άνθη και φύλλα δάφνης, το σύμβολο της νίκης κατά του θανάτου. Εν συνεχεία, στο ταφικό μνημείο των Κληρικών...
14 Απριλίου, 2023 - 21:35
Τελευταία ενημέρωση: 14/04/2023 - 21:22

Η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Ερμούπολης

Διαδώστε:
Η Ακολουθία της Αποκαθήλωσης στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Ερμούπολης

Ο Μητροπολιτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη σήμερα στο Ορθόδοξο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου και τέλεσε την Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, περιφέρων λιτανευτικώς τον Επιτάφιο σε όλους τους χώρους ταφής, τα κενοτάφια και το Οστεοφυλάκειο, ρίπτων επ` αυτών άνθη και φύλλα δάφνης, το σύμβολο της νίκης κατά του θανάτου.

Εν συνεχεία, στο ταφικό μνημείο των Κληρικών τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών απάντων των εκεί κεκοιμημένων Αρχιερέων, Ιερέων, Ευεργετών, πατέρων και αδελφών, και εξεφώνησε παραμυθητικό λόγο προς τους συνευχομένους εκατοντάδες οικογενείς των κεκοιμημένων, με κεντρική αναφορά το γεγονός της Αναστάσεως.

 

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων