10/03/2023 10/03/2023 Ολοκληρώνοντας την ποιμαντική του επίσκεψη στην Κύθνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, την Ακολουθία της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Αγίας Άννης Δρυοπίδος. Η Ακολουθία τελέστηκε με τη συμμετοχή των δύο Εφημερίων της Κύθνου και την παρουσία της Βουλευτού...
10 Μαρτίου, 2023 - 21:56

Η Ακολουθία της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών στην Κύθνο

Διαδώστε:
Η Ακολουθία της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών στην Κύθνο

Ολοκληρώνοντας την ποιμαντική του επίσκεψη στην Κύθνο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε απόψε Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023, την Ακολουθία της Β’ Στάσεως των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον κατάμεστο Ιερό Ναό της Αγίας Άννης Δρυοπίδος.

Η Ακολουθία τελέστηκε με τη συμμετοχή των δύο Εφημερίων της Κύθνου και την παρουσία της Βουλευτού Κυκλάδων κας Αικατ. Μονογυιού, του Δημάρχου και Αντιδημάρχων Κύθνου, Εκπαιδευτικών, Μαθητών και πολλών πιστών.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Θεοτόκου και συγκεκριμένα πώς Εκείνη, με τη σιωπή και την υπομονή Της και τη στάση Της ως Μητέρα, μας υποδεικνύει πώς πρέπει να αντιπαρερχόμεθα τις δυσκολίες της ζωής και να τις αντιμετωπίζουμε νικηφόρα, με την ελπίδα, που μας προσφέρει η Ανάσταση του Κυρίου, η ανάσταση των κεκοιμημένων, η ανάσταση της ψυχής μας!

Τέλος, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε για το υπόλοιπο της Αγίας Τεσσαρακοστής.

Αύριο, Σάββατο, 11 Μαρίου, μέσω Λαυρίου θα μεταβεί στη νήσο Κέα.

Την Κυριακή, 12 Μαρτίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιουλίδος και το απόγευμα θα επιστρέψει στην Ερμούπολη.

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων