14/11/2023 14/11/2023 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου, στην παραθαλάσσια περιοχή του Μπατσίου της Άνδρου ιερούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β΄. Συλλειτούργησαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδόκιμος, οι Πατέρες της Μονής, ο Εφημέριος του Ναού και Εφημέριοι άλλων περιοχών της Άνδρου. Τίμησαν με την παρουσία τους ο...
14 Νοεμβρίου, 2023 - 16:02
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2023 - 16:12

Η Άνδρος και το Μπατσί τίμησαν την ιερά μνήμη του Αγίου Φιλίππου

Διαδώστε:
Η Άνδρος και το Μπατσί τίμησαν την ιερά μνήμη του Αγίου Φιλίππου

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου, στην παραθαλάσσια περιοχή του Μπατσίου της Άνδρου ιερούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β΄.

Συλλειτούργησαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδόκιμος, οι Πατέρες της Μονής, ο Εφημέριος του Ναού και Εφημέριοι άλλων περιοχών της Άνδρου.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας και Αθλητισμού κ. Ιω. Βρούτσης, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φιλ. Φόρτωμας, ο διατελέσας και νεοεκλεγμένος Δήμαρχος, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο Διοικητής και Αξιωματικοί της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, ο Διευθυντής του Περιφερειακού Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άνδρου, ο Λιμενάρχης Άνδρου και Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διευθυντής, Εκπαιδευτικοί και Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μπατσίου, και πολλοί πιστοί.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ μίλησε προς το πυκνό εκκλησίασμα επί της σημερινής Ευαγγελικής Περικοπής και της εμπεριεχομένης σε αυτήν ομολογίας του Αποστόλου Φιλίππου “Συ ει ο Υιός του Θεού”, υπογραμμίζοντας ότι σε αυτή την αλλοπρόσαλλη κοινωνία, που ζούμε οφείλουμε όλοι να ομολογούμε το Χριστό στην ψυχή μας, στους άλλους και ιδιαίτερα στα παιδιά!

Τέλος, ευχήθηκε για το αρξάμενο Σαρανταήμερο των Χριστουγέννων, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Νικόλαο Ζαχαρώδη, για τη μέριμνά του προς τον Ιερό Ναό και την προετοιμασία της πανηγύρεως, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους και όλους τους παρισταμένους για τη συμμετοχή τους, ιδιαιτέρως δε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τους ύμνους της οποίας απέδωσε χορός Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του Μουσικολογιωτάτου κ. Βασιλείου Παπαγεωργίου, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του Αγίου Φιλίππου προς τον λιμένα Μπατσίου, πλαισιούμενη από τυμπανιστές-μαθητές του Λυκείου Γαυρίου-Μπατσίου και τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Μπατσίου με τη σημαία τους, στον προβλήτα του οποίου ανεπέμφθη δέηση και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

       

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων