14/11/2022 14/11/2022 Στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου στην παραθαλάσσια περιοχή του Μπατσίου της Άνδρου ιερούργησε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με τη συλλειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδοκίμου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου και Εφημερίων της Άνδρου και την παρουσία των...
14 Νοεμβρίου, 2022 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 14/11/2022 - 15:19

Η Άνδρος τίμησε τη μνήμη του Αγίου Φιλίππου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Άνδρος τίμησε τη μνήμη του Αγίου Φιλίππου (ΦΩΤΟ)

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου στην παραθαλάσσια περιοχή του Μπατσίου της Άνδρου ιερούργησε σήμερα το πρωί, Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β.

Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με τη συλλειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναχράντου, Αρχιμ. Ευδοκίμου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου και Εφημερίων της Άνδρου και την παρουσία των Βουλευτών Κυκλάδων κ.κ. Ιω. Βρούτση και Φιλ. Φόρτωμα, του Επάρχου Άνδρου, του Δημάρχου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων Άνδρου, Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων, του Διοικητού και Αξιωματικὠν της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, του Διευθυντή του Περιφερειακού Κλιμακίου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άνδρου, του Λιμενάρχη Άνδρου και Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Αστυνομίας, του Διευθυντή, Εκπαιδευτικών και Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Μπατσίου, και πλείστων πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ απηύθυνε προς το εκκλησίασμα λόγους Κατηχητικού περιεχομένου και ευχήθηκε για το αρξάμενο Σαρανταήμερο των Χριστουγέννων, ενώ ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Ζαχαρώδη, για τη μέριμνά του προς τον Ιερό Ναό και την προετοιμασία της πανηγύρεως, τους Ιεροψάλτες, τους Επιτρόπους και όλους τους παρισταμένους για τη συμμετοχή τους, ιδιαιτέρως δε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Φιλίππου προς τον λιμένα Μπατσίου, στον προβλήτα του οποίου ανεπέμφθη δέηση και εψάλη ο Εθνικός Ύμνος.

Χθές, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου μετέβη στο πανηγυρίζον ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νεομάρτυρος Κωνσταντίνου του Υδραίου, στην απομακρυσμένη περιοχή της Δυτικής Άνδρου Αμμόλοχο, στον Κάβο Ντόρο, και ευχήθηκε στον κτήτορά του παλαίμαχο πλοίαρχο, καπετάν Κωνσταντίνο Τζώρτζη, τον Υδραίο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων