16/02/2023 16/02/2023 Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως, “των Ψαριανών”, τελέσθηκε σήμερα το πρωί η Εξὀδιος Ακολουθία του προς Κύριον μεταστάντος, μακαριστού Αρχιμανδρίτου Αλεξάνδρου Τσιουχάρη, ο οποίος επί 49 έτη διηκόνησε ευόρκως, ευδοκίμως και θεοφιλώς τον ιστορικό αυτό Ναό. Στην Εξόδιο Ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, συνευχομἐνων των Ηγουμένων της Ιεράς Μονής Βρύσης...
16 Φεβρουαρίου, 2023 - 16:20
Τελευταία ενημέρωση: 16/02/2023 - 15:52

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Αλεξάνδρου Τσιουχάρη στη Σύρο

Διαδώστε:
Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Αλεξάνδρου Τσιουχάρη στη Σύρο

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ερμουπόλεως, “των Ψαριανών”, τελέσθηκε σήμερα το πρωί η Εξὀδιος Ακολουθία του προς Κύριον μεταστάντος, μακαριστού Αρχιμανδρίτου Αλεξάνδρου Τσιουχάρη, ο οποίος επί 49 έτη διηκόνησε ευόρκως, ευδοκίμως και θεοφιλώς τον ιστορικό αυτό Ναό.

Στην Εξόδιο Ακολουθία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, συνευχομἐνων των Ηγουμένων της Ιεράς Μονής Βρύσης Σίφνου, Αρχιμ. Ιωαννίκιου Λαμπρινού, και της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, Αρχιμ. Αλέξιου Παπαδόπουλου, του Αρχιερατικού Επιτρόπου Τήνου, Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού και απάντων των Κληρικών της Σύρου, με την παρουσία του Σεβ. πρώην Αρχιεπισκόπου των ΡΚαθολικών Νάξου-Τήνου κ. Νικολάου, Κληρικών της ΡΚαθολικής Εκκλησίας Σύρου, του Δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικολ. Λειβαδάρα, του Λιμενἀρχη Σύρου κ. Ιω. Βαμβακούση, του επί κεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλεξ. Αθανασίου, Δημοτικών Συμβούλων, του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Ιω. Ρούσσου, του Προέδρου των Συνταξιούχων ΙΚΑ κ. Ιω. Χαρίτου και πολλών Ενοριτών, οι οποίοι από νωρίς προσεκύνουν τη σωρό του μακαριστού Εφημερίου τους και ελάμβαναν την ευχή του.

Καταφανώς συγκεκινημένος, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ εμνήσθη της πολυχρονίου, ειλικρινούς και αδιαταράκτου φιλίας του με τον αοίδιμο Αρχιμ. Αλέξανδρο, από τα παιδικά τους χρόνια μέχρι και την τελευτή του, και ανεφέρθη στις αρετές που τον διέκριναν.

Με λόγους συγκινητικούς αδελφικής αγάπης, τον αποχαιρέτησε επίσης ο επί 47 έτη συνεφημέριός του, Πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Κοντός, καταλήγοντας με τα εξής:

“Σε αποχαιρετούμε και περιμένουμε να σε συναντήσουμε και πάλι στην Άνω Πόλη, την Ἀνω Ιερουσαλήμ, η οποία «ου χρείαν έχει του ηλίου ουδὲ της σελήνης, ίνα φαίνωσιν αυτή∙ η γαρ δόξα του Θεού εφώτισεν αυτήν, και ο λύχνος αυτής το Αρνίον» (Αποκ. 21, 23). Αναμένουμε την συνάντηση μαζί σου στο Υπερουράνιο Θυσιαστήριο, όπου ακαταπαύστως, μαζί με τους προκεκοιμημένους άλλους αδελφούς και συλλειτουργούς μας, θα τελούμε την αναίμακτη μυσταγωγία, όχι μέσα σε χειροποίητο, αλλά σε αχειροποίητο Ναό”.

Εν συνεχεία, ο αοίδιμος Αρχιμ. Αλέξανδρος Τσιουχάρης ετάφη με κάθε Εκκλησιαστική τάξη, την οποία ιδιαιτέρως επιμελήθηκε ο Αρχιμ. Δωρόθεος Γάγγος, και τις αρμόζουσες τιμές στο μαυσωλείο των Εφημερίων της Σύρου, στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως, προσδοκών ανάστασιν νεκρών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων