23/05/2023 23/05/2023 Πρόσκληση για την εορτή της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου στην Σύρο απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “ο Μάιος είναι μήνας που σημάδεψε την ιστορική πορεία της Σύρου και την εκκλησιαστική ζωή της και συγκεκριμένα από την ημέρα που βρέθηκε στις 25 Μαίου 1936 η εικόνα του Αγίου...
23 Μαΐου, 2023 - 13:25
Τελευταία ενημέρωση: 23/05/2023 - 12:56

Η εορτή της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνας του Αγ. Δημητρίου στη Σύρο

Διαδώστε:
Η εορτή της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνας του Αγ. Δημητρίου στη Σύρο

Πρόσκληση για την εορτή της ευρέσεως της Ιεράς Εικόνας του Αγίου Δημητρίου στην Σύρο απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι “ο Μάιος είναι μήνας που σημάδεψε την ιστορική πορεία της Σύρου και την εκκλησιαστική ζωή της και συγκεκριμένα από την ημέρα που βρέθηκε στις 25 Μαίου 1936 η εικόνα του Αγίου Δημητρίου”.

Φέτος όπως ανακοίνωσε ο Σεβασμιώτατος στο πλαίσιο του εορτασμού, η Σύρος το Σάββατο 27 Μαΐου 2023 θα υποδεχτεί και την Ιερά Εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής, η οποία θα κομισθεί στο νησί από την Γερόντισσα Δωροθέα τη μοναδική γερόντισσα στη φερώνυμη Ιερά Μονή στη Σίκινο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων