24/01/2023 24/01/2023 Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε χθες στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο τιμώμενο επ` ονόματι της Οσίας Ξένης Μετόχι της Ιεράς Μητροπόλεως, επί της οδού Αχαρνών, στην περιοχή Κάτω Πατησίων Αθηνών, όπου και η Φοιτητική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως, με την συμμετοχή Κληρικών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Μελέτιος...
24 Ιανουαρίου, 2023 - 8:24
Τελευταία ενημέρωση: 24/01/2023 - 8:29

Η εορτή της Οσίας Ξένης στο ομώνυμο Μετόχιο της Μητρόπολης Σύρου στην Αθήνα

Διαδώστε:
Η εορτή της Οσίας Ξένης στο ομώνυμο Μετόχιο της Μητρόπολης Σύρου στην Αθήνα

Ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε χθες στον Πανηγυρικό Εσπερινό στο τιμώμενο επ` ονόματι της Οσίας Ξένης Μετόχι της Ιεράς Μητροπόλεως, επί της οδού Αχαρνών, στην περιοχή Κάτω Πατησίων Αθηνών, όπου και η Φοιτητική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως, με την συμμετοχή Κληρικών από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμ. Μελέτιος Ζαχαρόπουλος, ο οποίος εξ αφορμής του ονόματος της τιμώμενης Οσίας «Ξένης», ομίλησε για την αντίληψη των Χριστιανών, αλλά και την αίσθηση πολλών ανθρώπων που είχαν επιθανάτιες εμπειρίες ύστερα από ατυχήματα, ότι στον κόσμο αυτό ζούμε ως ξένοι και παρεπίδημοι, νοσταλγώντας την αληθινή πατρίδα μας στον ουρανό!

Μετά το πέρας του Εσπερινού, μετέβη στην παρακείμενη Φοιτητική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Αρχιμ. Μελέτιο Ζαχαρόπουλο, τον οποίο συνεχάρη εγκαρδίως για το επιτελούμενο στην Εστία έργο και για τη μέριμνά του, συνομίλησε με τους φιλοξενουμένους στην Εστία νέους και νέες σπουδαστές και σπουδάστριες από τα νησιά της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλες περιοχές της Ελλάδος, προς τους οποίους απηύθυνε πατρικές νουθεσίες και συμβουλές, τους ευχαρίστησε για τον πολιτισμένο και ευγενικό τρόπο, με τον οποίο συμβιώνουν, χωρίς προβλήματα και παρέστη στην κοπή της Αγιοβασιλειόπιττας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων