14/09/2022 14/09/2022 Στη Φολέγανδρο μετέβη χθες από την Ερμούπολη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ και το απόγευμα ετέλεσε διαδοχικά τον Εόρτιο Εσπερινό της Υψώσεως στους ομωνύμους Ιερούς Ναούς Άνω Μεριάς, πλησίον του Παλαιού Μύλου και της Χώρας, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Οικονόμο Κωνσταντίνο Χαρούλη και του Πρωτόπρ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Μαρινάκη. Και στις...
14 Σεπτεμβρίου, 2022 - 12:07
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2022 - 12:11

Η Εορτή της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στη Φολέγανδρο και τη Σύρο

Διαδώστε:
Η Εορτή της Υψώσεως Τιμίου Σταυρού στη Φολέγανδρο και τη Σύρο

Στη Φολέγανδρο μετέβη χθες από την Ερμούπολη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ και το απόγευμα ετέλεσε διαδοχικά τον Εόρτιο Εσπερινό της Υψώσεως στους ομωνύμους Ιερούς Ναούς Άνω Μεριάς, πλησίον του Παλαιού Μύλου και της Χώρας, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Οικονόμο Κωνσταντίνο Χαρούλη και του Πρωτόπρ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Μαρινάκη.

Και στις δύο Ακολουθίες ο σεβασμιώτατος μίλησε για τον διττό χαρακτήρα της Εορτής, τον ιστορικό και θεολογικό – σωτηριολογικό και προέτρεψε τους πιστούς να προσβλέπουν προς στον Σταυρό του Χριστού ελπίδα και προσδοκία της Αναστάσεως.

Στις Ιερές Ακολουθίες μαζί με τους πιστούς εκκλησιάστηκαν η Βουλευτής των Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Αικατερίνη Μονογυιού, η Δήμαρχος Φολεγάνδρου Ευθαλία Παπαδοπούλου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Λιμενάρχης της Φολεγάνδρου και Αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, στη Χώρα, στον αύλειο χώρο του Ναού του Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε συγκινητική πνευματική και πολιτιστική εκδήλωση για την μνήμη της καταστροφής της Σμύρνης.

Ο Εόρτιος Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Παρακοπής Σύρου

Στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, στην πευκόφυτη παραθεριστική περιοχή της Παρακοπής Σύρου, τελέσθηκε χθες ο Εόρτιος Εσπερινός με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου και Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Βουλευτού Κυκλάδων κ. Φιλιππου Φόρτωμα, της Αντιδημάρχου Καθαριότητος κας Αγγελικής Πρίντεζη, του Προέδρου του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημήτρη Βαφία και πολλων πιστών, Συρίων και παραθεριστών.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Ερμουπόλεως, Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης, με θέμα «Το Μυστήριο του Σταυρού», τονίζοντας ότι Σταυρός δεν είναι μόνο σύμβολο και συνήθεια, είναι προπάντων τρόπος ζωής, που φέρνει την ελευθερία από την φιλαυτία και την ανάσταση στην όντως ζωή, αφού μας ανοίγει τον δρόμο και την πόρτα της εισόδου μας στην Βασιλεία του Θεού, όπου οι αγαπώντες την δόξα του Σταυρού εισέρχονται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων