07/06/2021 07/06/2021 Με την συμμετοχή πιστών της Κύθνου, τηρούντων τα υγειονομικά μέτρα, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Δωροθέου Ιερομάρτυρος Επισκόπου Τύρου, κατά την οποία εόρταζε τα ονομαστηρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Κύθνου κ. Δωρόθεος Β΄, την Κυριακή, 6 Ιουνίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Άννας-Αγιων Αποστόλων Δρυοπίδας. Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κύθνου Πρωτοπρ....
07 Ιουνίου, 2021 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2021 - 11:45

Η εορτή του Αγίου Δωροθέου στην Κύθνο

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Δωροθέου στην Κύθνο

Με την συμμετοχή πιστών της Κύθνου, τηρούντων τα υγειονομικά μέτρα, εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Δωροθέου Ιερομάρτυρος Επισκόπου Τύρου, κατά την οποία εόρταζε τα ονομαστηρια του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου-Κύθνου κ. Δωρόθεος Β΄, την Κυριακή, 6 Ιουνίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίας Άννας-Αγιων Αποστόλων Δρυοπίδας.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κύθνου Πρωτοπρ. Νικόλαος Δανιήλ ανέγνωσε επίκαιρη ομιλία και ακολούθως τέλεσε Δοξολογικη Δέηση, υπέρ υγείας και ενισχύσεως του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

Ακολούθως, με μέριμνα του εκκλησιαστικού συμβουλίου προσφέρθηκαν γλυκίσματα προς τους εκκλησιασθεντες πιστούς. Τον Δήμο Κύθνου εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχος Κύθνου κ. Κωνσταντίνος Φιλιππαίος. Σημειώνεται οτι, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Σεβασμιώτατος είναι επίτιμος Δημότης Κύθνου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων