15/12/2021 15/12/2021 Στο Ενοριακό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθέριου, στην περιοχή «Λαζαρέτα» της Σύρου τελέσθηκε χθες ο Εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Σύρου κ. Δωροθέου. Ο πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και της Μυκόνου και την παρουσία του διατελέσαντος Διοικητού της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος και Δημοτικού Συμβούλου κ. Νικ. Σκευοφύλακα, του Προέδρου και...
15 Δεκεμβρίου, 2021 - 11:14
Τελευταία ενημέρωση: 15/12/2021 - 11:22

Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην περιοχή “Λαζαρέτα” της Σύρου

Διαδώστε:
Η εορτή του Αγίου Ελευθερίου στην περιοχή “Λαζαρέτα” της Σύρου

Στο Ενοριακό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθέριου, στην περιοχή «Λαζαρέτα» της Σύρου τελέσθηκε χθες ο Εόρτιος Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Σύρου κ. Δωροθέου.

Ο πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε με τη συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου και της Μυκόνου και την παρουσία του διατελέσαντος Διοικητού της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος και Δημοτικού Συμβούλου κ. Νικ. Σκευοφύλακα, του Προέδρου και των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαζαρέτων, της Κατηχήτριας και των παιδιών του Κατηχητικού Σχολείου Ταξιαρχών, που προσέφεραν δώρα στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την εικοσαετή επέτειο της Αρχιερωσύνης του, και πολλών πιστών, που προσήλθαν παρά την κακοκαιρία, τηρούντες τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, εντός και εκτός του Ναού.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Δήλου και Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρος Μαραγκός, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή της μητέρας του Αγίου Ελευθερίου στην κατά Χριστόν διαπαιδαγώγησή του και ευχήθηκε στον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την επέτειο είκοσι χρόνων ευκλεούς ποιμαντορίας.

Προ της Απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε όλους για τις ευχές τους και ευχήθηκε για το Άγιο Δωδεκαήμερο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων