26/12/2022 26/12/2022 Η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων τιμήθηκε με κατάνυξη σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως! Στη Σύρο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού, με την παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Ιω. Βρούτση, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μ. Δαδάου,...
26 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:00
Τελευταία ενημέρωση: 26/12/2022 - 12:01

Η Ερμούπολη, έδρα της Μητρόπολης Σύρου γιόρτασε τα Χριστούγεννα (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Η Ερμούπολη, έδρα της Μητρόπολης Σύρου γιόρτασε τα Χριστούγεννα (ΦΩΤΟ)

Η μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων τιμήθηκε με κατάνυξη σε όλους τους Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεως!

Στη Σύρο, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού, με την παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού κ. Ιω. Βρούτση, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Μ. Δαδάου, του Εισαγγελέως Εφετών Αιγαίου, του Διοικητού του Τάγματος Εθνοφυλακής, του Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και πλήθους πιστών.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, τους ύμνους της οποίας απέδωσαν χορός Ιεροψαλτών και μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως «Νεόφυτος Βάμβας», υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Βασιλ. Χασανδρινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ απηύθυνε προς τους παρισταμένους εόρτιες ευχές.

Ιδιαίτερα δε ευχήθηκε προς τον άγοντα τα ονοματήριά του Πρωθιερέα του Ναού, Πρωτοπρ. Εμμανουήλ Συρίγο, τον οποίο, μαζί με τον συνεφημέριό του, Πρωτοπρ. Αντώνιο Βελούδιο, συνεχάρη και ευχαρίστησε για τη μέριμνά του προς αυτόν και την εύορκο διακονία του.

Ευχές, ωσαύτως, απηύθυνε, μέσω του απ’ ευθείας αναμεταδίδοντος την Ακολουθία Περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού «SYROS TV1», προς τους Κληρικούς, τους Ηγουμένους, τους Μοναχούς και τις Μοναχές των νησιών της Ιεράς Μητροπόλεως, και προς τους απόδημους Συριανούς, οι οποίοι πάντα παρακολουθούν τη διαδικτυακή αναμετάδοση της Χριστουγεννιάτικης Θείας Λειτουργίας.

Τέλος, όλοι οι παριστάμενοι έψαλαν τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα και ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ διένειμε σε όλους δώρα και παιχνίδια στα παιδιά.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων