26/10/2022 26/10/2022 Στον Βυζαντινοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, με τη λειτουργική συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου, με αφορμή του εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη. Σημειώνεται ότι τον συγκεκριμένο Ιερό Ναό, οι Ερμουπολίτες ανήγειραν το 1936, πρωτοστατούντος του μακαριστού Μητροπολίτη Σύρου Φιλαρέτου. Ο Ναός χτίστηκε στον τόπο όπου ευρέθη...
26 Οκτωβρίου, 2022 - 14:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2022 - 14:36

Η Ερμούπολη τίμησε τον Άγιο Δημήτριο

Διαδώστε:
Η Ερμούπολη τίμησε τον Άγιο Δημήτριο

Στον Βυζαντινοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου ιερούργησε σήμερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, με τη λειτουργική συμμετοχή Εφημερίων της Σύρου, με αφορμή του εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη.

Σημειώνεται ότι τον συγκεκριμένο Ιερό Ναό, οι Ερμουπολίτες ανήγειραν το 1936, πρωτοστατούντος του μακαριστού Μητροπολίτη Σύρου Φιλαρέτου. Ο Ναός χτίστηκε στον τόπο όπου ευρέθη η θαυματουργός εικόνα του Θεσσαλονικέως μάρτυρος.

Παρευρέθηκε ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Φίλιππος Φόρτωμας, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημ. Κοσμάς, ο Εισαγγελέας Εφετών Σύρου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συριανών, και πολλοί πιστοί.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ , εξ αφορμής της ετυμολογικής προέλευσης του ονόματος Δημήτριος, το οποίο είναι αρσενικό του Δήμητρα, που με τη σειρά του προέρχεται από το Δη (δωρικό τύπο του Γη) και το μήτηρ, σημαίνει, δηλαδή, μητέρα γη, αναφέρθηκε στη σημασία του φυσικού περιβάλλοντος για τον άνθρωπο και τη ζωή του.

Ακόμη ο Σεβασμιώτατος τόνισε το χρέος όλων να προστατεύουν την φύση από την μόλυνση και την υπερεκμετάλλευση, υπογραμμίζοντας την ευθύνη του ανθρώπου έναντι του Θεού, ο Οποίος τον κατέστησε διαχειριστή και όχι κατακτητή του φυσικού περιβάλλοντος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, επακολούθησε μικρά λιτάνευση της ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου πέριξ του Ιερού Ναού και ανάπεμψη επιμνημόσυνης δέησης επί του παρακειμένου τάφου του αοιδίμου Μητροπολίτη Σύρου Φιλαρέτου.

 

Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων