26/10/2021 26/10/2021 Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή του ιερό Ναού Αγίου Δημητρίου Ερμουπόλεως, η εόρτιος Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, τελέσθηκε το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, στον οποίο είχε διακομισθεί η αγία Εικόνα του Μεγαλομάρτυρος και Μυροβλύτου Αγίου. Παρέστησαν η Βουλευτής Κυκλάδων κα...
26 Οκτωβρίου, 2021 - 15:31
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2021 - 14:57

Η Ερμούπολη τίμησε τον Άγιο Δημήτριο

Διαδώστε:
Η Ερμούπολη τίμησε τον Άγιο Δημήτριο

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή του ιερό Ναού Αγίου Δημητρίου Ερμουπόλεως, η εόρτιος Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, τελέσθηκε το πρωί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, στον οποίο είχε διακομισθεί η αγία Εικόνα του Μεγαλομάρτυρος και Μυροβλύτου Αγίου.

Παρέστησαν η Βουλευτής Κυκλάδων κα Αικατ. Μονογυιού, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Πολ. Πολυχρονάκης, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Μ. Δαδάος, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Νικ. Λειβαδάρας, ο Ταξίαρχος και Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Συριανών κ. Δημ. Βαφίας και πολλοί πιστοί.

 

 

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε εντός του Ναού λιτανεία της ιεράς Εικόνος του Αγίου Δημητρίου, ψαλλομένων των Εγκωμίων του Αγίου, κατά το τυπικό του ιεροὐ Ναού Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης.

Ολοκληρωθείσης της λιτανείας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, απευθυνόμενος προς το εκκλησίασμα αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής του Αγίου Δημητρίου για την Ορθοδοξία, την Πατρίδα μας, τη Συμβασιλεύουσα πόλη της Θεσσαλονίκης, που εορτάζει σήμερα και την Απελευθέρωσή της από τον Οθωμανικό ζυγό, που την οφείλει στον Μεγάλο Στρατηλάτη άγιο Δημήτριο, τον ένδοξο Ελληνικό Στρατό και τον αείμνηστο Βασιλέα Κωνσταντίνο Α΄, που εισήλθε θριαμβευτής στην πόλη σαν σήμερα, αλλά και για τη Σύρο, η οποία αξιώθηκε την 25η Μαίου 1936, ύστερα από όραμα στον απλοϊκό παντοπώλη Μανούσο Πελέκη, της Ευρέσεως της Εικόνας του Αγίου Δημητρίου, την οποία οι πρόγονοί μας κατεκόσμησαν με χρυσά αφιερώματα, και σε πολύ μικρό διάστημα, με την προτροπή του αοιδίμου Μητροπολίτου Φιλαρέτου, ανήγειραν μεγαλοπρεπή Βυζαντινό Ναό, η καμπάνα του οποίου, έκτοτε, καλωσορίζει και αποχαιρετά τα πλοία προς και από το λιμάνι της Σύρου, προσφέροντας σε όλους ελπίδα.

Ευχήθηκε, δε, ο Ἀγιος Δημήτριος να σκεπάζει και να προστατεύει την Πατρίδα μας, το νησί μας, την πόλη μας, τις οικογένειές μας, τα παιδιά μας, τα Σχολεία μας και να μας δίνει δύναμη να πορευόμαστε στη ζωή μας νικητές, όπως εκείνος!

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Εφημερίους του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και Οικονόμο Λουκά Βασάλο, για την προετοιμασία και τον ευτρεπισμό της πανηγύρεως, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες, τους Ιεροψάλτες και τους διακονητές και ευχήθηκε σε όσους και όσες εορτάζουν σήμερα.

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων