01/03/2019 01/03/2019 Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος  ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, Χώρας Φολεγάνδρου, με την παρουσία πλήθους πιστών και των Εκπαιδευτικών και Μαθητών των Σχολείων όλων των Βαθμίδων Εκπαίδευσης της νήσου, επί τη τοπική εορτή της Παναγίας της “Μαρτιάτισσας” και τη αναμνήσει της διασώσεως του νησιού από πειρατική επιδρομή τον...
01 Μαρτίου, 2019 - 22:41

Η Φολέγανδρος τίμησε την Παναγία τη “Μαρτιάτισσα”

Διαδώστε:
Η Φολέγανδρος τίμησε την Παναγία τη “Μαρτιάτισσα”

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος  ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, Χώρας Φολεγάνδρου, με την παρουσία πλήθους πιστών και των Εκπαιδευτικών και Μαθητών των Σχολείων όλων των Βαθμίδων Εκπαίδευσης της νήσου, επί τη τοπική εορτή της Παναγίας της “Μαρτιάτισσας” και τη αναμνήσει της διασώσεως του νησιού από πειρατική επιδρομή τον 18ο αιώνα.
Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη Εκπαιδευτικούς και Μαθητές για την παρουσία τους, απηύθυνε προς τους μαθητές πατρικές νουθεσίες και συμβουλές και ομίλησε για την τοπική αυτή εορτή και για τη σημασία του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, ενώ ευχαρίστησε τους δύο Εφημερίους του νησιού, οι οποίοι διακονούν ευόρκως τις Ενορίες του, φυλάσσοντας τις Θερμοπύλες των θρησκευτικών παραδόσεων. Τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος  διένειμε σε όλους φυλλάδιο για το ρόλο και τη σημασία της Ενορίας στη ζωή των πιστών και στους μαθητές δίπτυχο με ευχές, δώρα και ευλογίες.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων