10/03/2020 10/03/2020 Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, τον εόρτιο Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στη Χώρα της Μυκόνου, στον οποίο φυλάσσονται τίμια και μυρόβλυτα Λείψανά τους. Τα ιερά λείψανα τα κατέθεσε το 2011, ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος από την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη...
10 Μαρτίου, 2020 - 22:45
Τελευταία ενημέρωση: 10/03/2020 - 22:27

Η Ιερά Πανήγυρις των Αγίων Τεσσαράκοντα στη Μύκονο

Διαδώστε:
Η Ιερά Πανήγυρις των Αγίων Τεσσαράκοντα στη Μύκονο

Ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, τον εόρτιο Εσπερινό στον πανηγυρίζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στη Χώρα της Μυκόνου, στον οποίο φυλάσσονται τίμια και μυρόβλυτα Λείψανά τους.

Τα ιερά λείψανα τα κατέθεσε το 2011, ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος από την επίσκεψή του στην Ιερά Μητρόπολη Εμμέσης, σημερινής Χόμς, της Συρίας, όπου του τα πρόσφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εμμέσης κ. Γεώργιος.

Ο Εσπερινός τελέστηκε με τη συμμετοχή του Προϊσταμένου του Ναού και Αρχιερατικού Επιτρόπου Άνω Μεράς και Παλαιοκάστρου, Πρωτοπρ. Βασιλείου Τζανιδάκη και Εφημερίων της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου κ. Κ. Κουκά, του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου ΔΕΥΑΜ κ. Φραντζέσκου Βιγλιάρη, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Νικολάου Γκέλου και πλήθους Μυκονίων πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στο τρίπτυχο ευλογίας των ημερών, της καθόδου της ιεράς Εικόνος της Παναγίας Τουρλιανής, της εορτής της Ορθοδοξίας και της  εορτής των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, διά των οποίων ο Κύριος μας καλεί, όπως χαρακτηριστικά είπε, να συναισθανθούμε τη μικρότητά μας και να οδηγηθούμε στην αυτεπίγνωση, ώστε να μην υπεραιρόμεθα για την απατηλή δύναμη και την ψευδαίσθηση της αυτάρκειάς μας, αλλά να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες της ζωής και τους κινδύνους για την υγεία και την ασφάλειά μας, που πάντοτε εμφανίζονται, με πίστη και πλήρη εμπιστοσύνη στο Θεό.

Τέλος, ευχαρίστησε τους πιστούς για την παρουσία τους και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη και τους συνεργάτες του για τον ευπρεπισμό του και την άρτια προετοιμασία της Πανηγύρεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων