07/04/2024 07/04/2024 Ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’, σήμερα, ιερούργησε και τέλεσε την Ακολουθία της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Αρτεμώνος νήσου Σίφνου, με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Ιωάννη Ψαραύτη και του εκ Θεσσαλονίκης παρεπιδημούντος Αρχιμ. Μακαρίου Τσιμέρη. Συμμετείχαν η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Δανάλη, ο διατελέσας Έπαρχος,...
07 Απριλίου, 2024 - 13:58
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2024 - 13:09

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Σίφνο

Διαδώστε:
Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Σίφνο

Ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’, σήμερα, ιερούργησε και τέλεσε την Ακολουθία της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών Αρτεμώνος νήσου Σίφνου, με τη λειτουργική συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Ιωάννη Ψαραύτη και του εκ Θεσσαλονίκης παρεπιδημούντος Αρχιμ. Μακαρίου Τσιμέρη.

Συμμετείχαν η Δήμαρχος Σίφνου κα Μαρία Δανάλη, ο διατελέσας Έπαρχος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεροντής και πλήθος πιστών, κάθε ηλικίας, και ιδιαίτερα παιδιών, οι οποίοι με παντοίους τρόπους εξεδήλωσαν την αγάπη και τον σεβασμό τους προς τον Σεβασμιώτατο και τη χαρά τους για την παρουσία του.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσήμανε ότι Σταυρός σημαίνει Ανάσταση, τονίζοντας ότι οποίος αποφεύγει το Σταυρό χάνει το δρόμο του προς το μνημείο το κενό!
Ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού για την διακονία του και την προς αυτόν και τη συνοδεία του πρόφρονα υποδοχή, διένειμε στους πιστούς άνθη και ευλογίες και τους ευχήθηκε για το προσεγγίζον Άγιο Πάσχα.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων