19/09/2022 20/09/2022 Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή πραγματοποιήθηκε στην Άνω Μερά Μυκόνου κοντά στην Ιερά Μονή της Παναγίας Τουρλιανής, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022. «Θυμόμαστε, τιμάμε και τραγουδάμε το Σμυρνέϊκο Μινόρε», ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης στην οποία η Γλυκερία απέδωσε τραγούδια με την μοναδική της φωνή. Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας...
19 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 20/09/2022 - 1:45

Ι.Μ. Σύρου: Αναμνήσεις από τον μακαριστό Χριστόδουλο στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Διαδώστε:
Ι.Μ. Σύρου: Αναμνήσεις από τον μακαριστό Χριστόδουλο στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή πραγματοποιήθηκε στην Άνω Μερά Μυκόνου κοντά στην Ιερά Μονή της Παναγίας Τουρλιανής, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022.

«Θυμόμαστε, τιμάμε και τραγουδάμε το Σμυρνέϊκο Μινόρε», ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης στην οποία η Γλυκερία απέδωσε τραγούδια με την μοναδική της φωνή.

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιαννής Αρχιμ. Αλέξιος Παπαδόπουλος στον έντονα συναισθηματικά φορτισμένο λόγο του μίλησε για την Μικρασιατική Καταστροφή και κλείνοντας αναφέρθηκε, στα προφητικά λόγια, όπως είπε χαρακτηριστικά του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου:


“Η Εκκλησία και το Έθνος οφείλουν να ενθυμούνται, να μη λησμονούν. Να ενθυμούνται, αλλά να μην πενθούν. Γιατι οι άγιοι μάρτυρες πέρασαν στήν αθανασία και δεν έχουν πια ανάγκην από τους θρήνους μας ούτε από τις θριαμβολογίες μας.
Εμείς πρέπει να σιωπήσουμε για λίγο, σκεπτόμενοι κι εμάς και τα παιδιά μας.

Η κατάντια μας σήμερα είναι μεγάλη, οι ιδέες μας μικρομεσαίες, τα όνειρά μας νανώδη. Ένα απονευρωμένο πλήθος από μικρούς σε όλα: μικρόψυχους, μικρόνοες, μικροπρεπείς, μικροχαρείς. Σήμερα έχουμε ανάγκη από ερείσματα, για να ξαναβρεθούμε γερά στηριγμένοι και να μη διαλυθούμε. Είμαστε ένας λαός παρορμητικός, που εύκολα παρασυρόμεθα και ατυχούμε. Μας χρειάζεται η παράδοση της ελληνορθοδοξίας μας, ο αδαπάνητος πλούτος της, για να μην πτωχεύσουμε σφόδρα. Γαντζωμένοι στην πίστη μας, γνώστες της ιστορίας μας, συνεπείς στην παράδοσή μας είμαστε ένας γίγας, που προξενεί τρόμο στους εχθρούς του”!
Μικρά Ασία και Σμύρνη εν σταυρώ, χαίρε! Αναμένοντας Ανάσταση….”

Χαιρετισμούς, επίσης, απηύθυναν ο Μητροπολίτης Σύρου Τήνου Άνδρου Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στ. Πρίγκος.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ συνεχάρη τη Γλυκερία και τους συνεργάτες της και της προσέφερε αντίγραφο Εικόνας της Παναγίας Τουρλιανής.

Την Εκδήλωση, που συνδιοργάνωσαν η Ιερά Μητρόπολη Σύρου , η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και η Ιερά Μονή Τουρλιανής. Παρέστησαν οι
Πρωτοπρεσβύτεροι Πέτρος Μαραγκός, Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και Δήλου, και Γεώργιος Κουσαθανάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού κ. Στέλιος Πρίγκος, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κων. Κουκάς,Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Πρόεδρος της εν Αθήναις Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Άνω Μεράς κ.α.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων