17/08/2022 17/08/2022 Εικόνες, λατρευτικά κειμήλια και άμφια που συνδέονται με την εκκλησιαστική ιστορία της Μητρόπολης Σύρου εκτίθενται στο εκκλησιαστικό μουσείο της Ερμούπολης. Τον θεμέλιο λίθο έθεσε το 1984 ο μακαριστός μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Α’, ο οποίος είχε όνειρο ζωής να διατηρήσει, να διασώσει και να προβάλει τους θησαυρούς της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς. Το 2011 ο διάδοχός...
17 Αυγούστου, 2022 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 17/08/2022 - 17:22

Ι.Μ Σύρου: Ιστορικά κειμήλια στο εκκλησιαστικό μουσείο

Διαδώστε:
Ι.Μ Σύρου: Ιστορικά κειμήλια στο εκκλησιαστικό μουσείο

Εικόνες, λατρευτικά κειμήλια και άμφια που συνδέονται με την εκκλησιαστική ιστορία της Μητρόπολης Σύρου εκτίθενται στο εκκλησιαστικό μουσείο της Ερμούπολης.

Τον θεμέλιο λίθο έθεσε το 1984 ο μακαριστός μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Α’, ο οποίος είχε όνειρο ζωής να διατηρήσει, να διασώσει και να προβάλει τους θησαυρούς της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το 2011 ο διάδοχός του και πνευματικό του τέκνο, Δωρόθεος Β΄, ανακαίνισε πλήρως την αίθουσα πάνω από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως στην οποία εκτίθενται  ιερές εικόνες του 17ου  και 18ου αιώνα που προέρχονται από Ναούς της Μητροπόλεως, Αρχιερατικά και Ιερατικά Άμφια, Λειτουργικά σκεύη, Αρχιερατικά εγκόλπια   Αρχιερατικές ράβδοι, χρυσοκεντήματα και  ξυλόγλυπτα  αντικείμενα. Σε  μία γωνία του μουσείου δημιουργήθηκε μικρή απεικόνιση δωματίου από ένα νησιώτικο σπίτι, προσδίδοντας σ’ αυτό και μία μικρή λαογραφική εικόνα.

Το Μουσείο λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο, από 11 π.μ. έως 2 μ.μ.

Για έκτακτες περιπτώσεις, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, στο τηλ. 22810-82582 (εσωτ. 101).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων