08/09/2022 08/09/2022 Την σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου Ευστρατίου Γιαντσιώρη τέλεσε το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2022 ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Γενέσεως της Θεοτόκου, της “Κορφιάτισσας”, στις Πλάκες Μήλου. Απευθυνόμενος προς τον νέο Πρεσβύτερο της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ τόνισε...
08 Σεπτεμβρίου, 2022 - 19:23
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2022 - 19:39

Ι.Μ Σύρου: Χειροτονία Διακόνου σε Πρεσβύτερο στην Παναγία Κορφιάτισσα της Μήλου (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Ι.Μ Σύρου: Χειροτονία Διακόνου σε Πρεσβύτερο στην Παναγία Κορφιάτισσα της Μήλου (ΦΩΤΟ)

Την σε Πρεσβύτερο Χειροτονία του Διακόνου Ευστρατίου Γιαντσιώρη τέλεσε το πρωί της Πέμπτης 8 Σεπτεμβρίου 2022 ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, ο οποίος τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Γενέσεως της Θεοτόκου, της “Κορφιάτισσας”, στις Πλάκες Μήλου.

Απευθυνόμενος προς τον νέο Πρεσβύτερο της Εκκλησίας, ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ τόνισε ότι ο κόσμος σήμερα, περισσότερο από ποτέ, αναζητά χαρά και ελπίδα, ενώ λείπει από τα πρόσωπα των ανθρώπων το χαμόγελο και τον προέτρεψε να ασκήσει το λειτούργημά του με αφοσίωση, φόβο Θεού και ήθος εκκλησιαστικό, προσφέροντας στο ποίμνιό του αυτό που επί πλέον χρειάζεται, τη χαρά και την ελπίδα, που θα τους προσφέρει ο καλός, ευγενής και παραμυθητικός λόγος του.

Του συνέστησε, επίσης, “να μη λησμονήσει ποτέ την μεγάλη ευθύνη, που σήμερα ενώπιον Θεού και ανθρώπων αναλαμβάνει, την οποία ευχήθηκε να διακονήσει μέχρι βαθυτάτου γήρατος, χωρίς ποτέ να φανεί αχάριστος ή αγνώμων προς τον χειροτονήσαντα αυτόν Επίσκοπο, όπως, δυστυχώς, μερικοί, χειροτονηθέντες και ευεργετηθέντες υπ’ αυτού Κληρικοί”.

Τέλος, ευχαρίστησε την Εταιρεία “IMERIS” ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΟΡΥΚΤΑ ΜΗΛΟΥ, διότι εδέχθη να μισθοδοτεί τον π. Ευστράτιο μέχρι το διορισμό του, και τον Αρχιμ. Νεκτάριο Σώρρο, ο οποίος τον δίδαξε και χειραγώγησε στην λειτουργική ζωή.

Πριν τη λήξη της Θείας Λειτουργίας, τον Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β΄ προσφώνησε ο Δήμαρχος Μήλου κ. Εμμ. Μικέλης, ο οποίος τον ευχαρίστησε για την προσφορά του και του προσέφερε το Θυρεό του Δήμου Μήλου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων