17/09/2023 17/09/2023 Πλήθος πιστών και προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή του Γαυρίου της Άνδρου, κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Άνω Γαυρίου, στον οποίο ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου και τα στελέχη του για τη μεγάλη, κοπιώδη και θυσιαστική προσπάθειά τους...
17 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:55
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2023 - 13:49

Η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής τιμήθηκε στο Άνω Γαύριο της Άνδρου

Διαδώστε:
Η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των θυγατέρων αυτής τιμήθηκε στο Άνω Γαύριο της Άνδρου

Πλήθος πιστών και προσκυνητών από την ευρύτερη περιοχή του Γαυρίου της Άνδρου, κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Άνω Γαυρίου, στον οποίο ιερούργησε ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’. Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου και τα στελέχη του για τη μεγάλη, κοπιώδη και θυσιαστική προσπάθειά τους στην κατάσβεση της πρόσφατης πυρκαϊάς στο νησί.

Αναφερόμενος στη σημερινή Ευαγγελική Περικοπή, ο Σεβασμιώτατος επεσήμανε ότι οφείλουμε να υποτάσσουμε το «εγώ» μας στο «εσύ» του Θεού και έτσι να αίρει ο καθένας το Σταυρό του, να ακολουθεί το Χριστό και να γίνεται μαθητής Του.

Συμμετείχε λειτουργικά ο εκτελούντος χρέη Εφημέριος του Ναού, Αρχιμ. Καλλίνικος Τσούσης, και ο Εφημέριος Μαινήτων Αρχιμ. Θεοφάνης Κουλού.

Προσέθεσε δε ότι σε κάθε κοινωνία και ιδιαίτερα στις μικρές, δεν έχουν θέση εγωισμοί, επάρσεις και μικροπρέπειες, που προς στιγμήν μπορεί να φαίνεται ότι δίνουν λύσεις, στην πραγματικότητα, όμως, αφήνουν πληγές στην ψυχή των ανθρώπων, δηλητηριάζουν τις διαπροσωπικές σχέσεις και δεν ταιριάζουν σε Χριστιανικές κοινωνίες, με πολιτισμό και παράδοση.
Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού, Αρχιμ. Καλλίνικο Τσούση και τους συνεργάτες του, και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, και ιδιαίτερα τα πολλά παιδιά, στα οποία προσέφερε δώρα και προς τα οποία απηύθυνε τις πατρικές του ευχές.

Τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρης, ο Υποψήφιος Δήμαρχος κ. Θεοδόσης Σουσούδης, ο Έπαρχος Άνδρου, διατελούντες και υποψήφιοι Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Άνω Γαυρίου, ο Πλωτάρχης Διοικητής της Ναυτικής Βάσης Αμμολόχου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άνδρου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Άνδρου , Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων και ο συγγραφέας – εκδότης κ. Δαρδανός, ο οποίος πρόσφατα εξέδωσε βιβλίο με αναφορές στις πηγές του νερού στην Άνω Γαύριο.

 

    

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων