14/07/2023 14/07/2023 Στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, που ανήγειρε ο θεοφιλής και φιλάγιος Καρδιολόγος Ιατρός κ. Σπ. Παπαϊωάννου τελέσθηκε χθες Δισαρχιερατικός Εσπερινός, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, και Σύρου κ. Δωροθέου Β‘. Συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Αρχιμανδρίτης Αλέξιος και ο Μοναχός Φιλάρετος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου,...
14 Ιουλίου, 2023 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2023 - 9:18

Η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου τιμήθηκε και στη Μύκονο

Διαδώστε:
Η μνήμη του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου τιμήθηκε και στη Μύκονο

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου, που ανήγειρε ο θεοφιλής και φιλάγιος Καρδιολόγος Ιατρός κ. Σπ. Παπαϊωάννου τελέσθηκε χθες Δισαρχιερατικός Εσπερινός, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, και Σύρου κ. Δωροθέου Β‘.

Συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Αρχιμανδρίτης Αλέξιος και ο Μοναχός Φιλάρετος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμ. Βαρθολομαίος.

Ακόμη συμμετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μυκόνου και ο Αρχιδιάκονος Αντώνιος, καθώς και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος κατά την άφιξή του μετέβη στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής, στην οποία ξεναγήθηκε και φιλοξενήθηκε από τον Ηγούμενο, Αρχιμανδρίτη Αλέξιο.

Τον θείο λόγο κήρυξε διδακτικώτατα ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου, Αρχιμ. Βαρθολομαίος, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνεχή προσπάθεια των πιστών να ζήσουν κατά Χριστόν, αφού ανακαλύψουν τα χαρίσματα, αλλά και τα λάθη τους, τα οποία αγωνίζονται να διορθώσουν, όπως ακριβώς ο απόψε τιμώμενος Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης.

Ομίλησε, ωσαύτως, και ο Κτήτωρ του Ιερού Παρεκκλησίου, ο οποίος προέτρεψε τους πολυπληθείς παρισταμένους να αγαπούν την Εκκλησία και να έχουν τους Αγίους συνοδοιπόρους στη ζωή τους.

Στην σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Χρυσόστομο με λόγους εγκαρδίους, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον κτήτορα Ιατρό κ. Σπυρ. Παπαϊωάννου και ευχήθηκε σε όλους για το αρξάμενο θέρος.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επιστρέφει σήμερα στην Ερμούπολη και την Κυριακή και Δευτέρα, 16 και 17 Ιουλίου θα πραγματοποιήσει ποιμαντική περιοδεία στην Άνδρο.

Τη Κυριακή το πρωί θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Γαυρίου, το εσπέρας, 16 Ιουλίου θα τελέσει τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Αγίας Μαρίνης Μυρμηγκιών και το πρωί της Δευτέρας 17 Ιουλίου θα ιερουργήσει στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίας Μαρίνης.

   

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων