30/11/2023 30/11/2023 Στο Παρεκκλήσι του Επισκοπικού Οίκου Ερμουπόλεως, το τιμώμενο επ` ονόματι του Οσίου Φιλαρέτουτου Ελεήμονος, τελέσθηκε ο Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου Β’. Το συγκεκριμένο Παρεκκλήσι διαμόρφωσε το 2.000 ο αοίδιμος Μητροπολίτης Δωρόθεος Α’, εις μνήμην του Μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτου Σύρου Φιλαρέτου (Ιωαννίδη), του από...
30 Νοεμβρίου, 2023 - 20:07
Τελευταία ενημέρωση: 30/11/2023 - 19:20

Η μνήμη του Οσίου Φιλαρέτου τιμήθηκε στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου Ερμουπόλεως

Διαδώστε:
Η μνήμη του Οσίου Φιλαρέτου τιμήθηκε στο ομώνυμο Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου Ερμουπόλεως

Στο Παρεκκλήσι του Επισκοπικού Οίκου Ερμουπόλεως, το τιμώμενο επ` ονόματι του Οσίου Φιλαρέτουτου Ελεήμονος, τελέσθηκε ο Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωροθέου Β’.

Το συγκεκριμένο Παρεκκλήσι διαμόρφωσε το 2.000 ο αοίδιμος Μητροπολίτης Δωρόθεος Α’, εις μνήμην του Μακαριστού προκατόχου του Μητροπολίτου Σύρου Φιλαρέτου (Ιωαννίδη), του από Σικάγου (1930-1961).

Συμμετείχαν Εφημέριοι του Μητροπολιτικού Ναού της Μεταμορφώσεως και Εφημέριοι της Σύρου και παρευρέθηκαν ευσεβείς κάτοικοι της πέριξ του Επισκοπείου περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, προ του πέρατος του Εσπερινού, ευχήθηκε σε όλους για τον νέο μήνα Δεκέμβριο και τις εορτές των Χριστουγέννων.

 

 

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων