01/10/2022 01/10/2022 Στο Ιερό Ναό της Παναχράντου, Χώρας Μυκόνου, όπου φυλάσσεται «φωτοείδες εκτύπωμα» της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Γοργοεπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου, χοροστάτησε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’. Ο ιεράρχης πλαισιώθηκε από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, των Εφημερίων του νησιού και μεγάλου...
01 Οκτωβρίου, 2022 - 10:47
Τελευταία ενημέρωση: 01/10/2022 - 10:50

Η Μύκονος τιμά την Παναγία την Γοργοεπήκοο (φωτό)

Διαδώστε:
Η Μύκονος τιμά την Παναγία την Γοργοεπήκοο (φωτό)

Στο Ιερό Ναό της Παναχράντου, Χώρας Μυκόνου, όπου φυλάσσεται «φωτοείδες εκτύπωμα» της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Γοργοεπηκόου από την Ιερά Μονή Δοχειαρίου, χοροστάτησε την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό ο Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’.


Ο ιεράρχης πλαισιώθηκε από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τουρλιανής, των Εφημερίων του νησιού και μεγάλου πλήθους Μυκονίων πιστών. Επισης, παραβρέθηκε ο Γέροντας Δαμασκηνός και η Συνοδεία του από το Κελί των Αγίων Αναργύρων της Νέας Σκήτης του Αγίου Όρους.

Στην ομιλία του, ο κ. Δωρόθεος Β’ ανεφέρθη στο Συναξάρι της Αγίας Εικόνος και τα γεγονότα που απέδειξαν την γοργή αντίληψη της Θεοτόκου στα αιτήματα των πιστών και υπογράμμισε ότι όπως ο απλοϊκός εκείνος μοναχός με τη δάδα του παρ’ ολίγον να αμαυρώσει την εικόνα της Θεοτόκου, έτσι και εμείς πρέπει να προσέχουμε ώστε να μην αμαυρώνουμε την εικόνα του Θεού, που εντός ημών φέρουμε, με άτακτες πράξεις και συμπεριφορές!

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Άνω Μεράς, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Βασίλειο Τζανιδάκη για τον ευπρεπισμό της Πανηγύρεως, τον φιλευσεβή Αναγνώστη κ. Δημήτριο Ασημομύτη, χάρη στον οποίο εκομίσθη από το  Άγιο Όρος η Εικόνα της Γοργοεπηκόου στον Ιερό Ναό Παναχράντου. Ευχήθηκε τέλος στους παρισταμένους πιστούς για τον νέο μήνα Οκτώβριο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων