21/10/2019 21/10/2019 Στον Ιερό Nαό του Αγίου Αρτεμίου, στη Χώρα της Μυκόνου, τελέσθηκε χθες το πρωί Τριασαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κοζάνης κ. Παύλου και Σύρου & Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’ , με την παρουσία του Εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, Υπουργού Εργασίας και Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτση,...
21 Οκτωβρίου, 2019 - 15:25
Τελευταία ενημέρωση: 21/10/2019 - 15:23

Η Μύκονος τίμησε τον Πολιούχο της

Διαδώστε:
Η Μύκονος τίμησε τον Πολιούχο της

Στον Ιερό Nαό του Αγίου Αρτεμίου, στη Χώρα της Μυκόνου, τελέσθηκε χθες το πρωί Τριασαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερρών κ. Θεολόγου και συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κοζάνης κ. Παύλου και Σύρου & Μυκόνου κ. Δωροθέου Β’ , με την παρουσία του Εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, Υπουργού Εργασίας και Βουλευτού Κυκλάδων κ. Ιω. Βρούτση, του Γ. Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχ. Σταυριανουδάκη, των Βουλευτών Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κας Αικατ. Μονογυιού και Φιλίππου Φόρτωμα, του Αντιπεριφερειάρχη Διαφάνειας κ. Πρίγκου, του Δημάρχου Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκά,Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, του Διοικητού της 6ης ΜΣΕΠ, εκπροσώπου του Λιμενάρχη Μυκόνου, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου, του Διοικητή του στρατιωτικού σχηματισμού Μυκόνου, του Διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Αεροδρομίου Μυκόνου, Μελών των Πολιτιστικών Συλλόγων «ΜΑΝΤΩ», «ΒΕΓΓΕΡΑ»και «ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΙ», μαθητών όλων των Εκπαιδευτηρίων της Μυκόνου με τις σημαίες τους και πλήθους Μυκονίων και παρεπιδημούντων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος στην εμπνευσμένη ομιλία του τόνισε ιδιαίτερα ότι τα Αξιώματα που κατείχαν οι Άγιοι της πίστεώς μας, όσο υψηλά και να ήταν, δεν τους εμπόδισαν να αγαπήσουν το Χριστό και να ομολογήσουν την πίστη τους σ’ Αυτόν, με τίμημα ακόμα και το μαρτυρικό τους θάνατο, προέτρεψε τους Μυκονίους να παραμείνουν πιστοί στις πατρώες παραδόσεις, ακολουθώντας το παράδειγμα των Αγίων και των πνευματικών τους Πατέρων, τους συνεχάρη για την ευσέβεια, την ευγένεια και τον πολιτισμό τους και υπογράμμισε ότι μόνο με το Θεό μπορούν οι άνθρωποι να προοδεύσουν, χωρίς τον Οποίο όλα είναι μάταια!”

Επηκολούθησε λιτάνευση της Αγίας Εικόνος και λειψάνου του Αγίου Αρτεμίου, από ένα σημείο της οποίας και έπειτα συλλιτανεύθησαν και οι ιερές Εικόνες των Αγίων Γερασίμου και Ματρώνης, από τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής.

Την λιτανεία πλαισίωσε και λάμπρυνε η Φιλαρμονική του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, η οποία αφίχθη για το σκοπό αυτό στη Μύκονο.

Ιδιαίτερη εντύπωση προεκάλεσαν τα ευρισκόμενα στην Μύκονο μέλη του Ιππικού Ομίλου Ανδραβίδας «ΚΕΝΤΑΥΡΟΙ», που είχαν παραταχθεί έφιπποι προ του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου «του Αγέρα».

Κατά την επιστροφή της λιτανείας τελέσθηκε Τρισάγιο επί της προτομής του αοιδίμου Μητροπολίτου Χριστουπόλεως Πέτρου (Δακτυλίδη) του Μυκονίου.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σερρών κ. Θεολόγο και Κοζάνης κ. Παύλο, για την παρουσία τους και ανεφέρθη στους πολυχρόνιους πνευματικούς δεσμούς, που τους συνδέουν, ευχαρίστησε ωσαύτως και συνεχάρη τη Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ, τους μαθητές των Σχολείων της Μυκόνου, οι οποίοι προσήλθαν στη Θεία Λειτουργία και τίμησαν τον πολιούχο του νησιού τους και συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Μυκόνου, Πρωτοπρ. Πέτρο Μαραγκό, και τους συνεργάτες του, τον Πρωτοπρ. Γεώργιο Κουσαθανά, τους Επιτρόπους, Ιεροψάλτες και τους κυρίους και κυρίες διακονητές για την άψογη προετοιμασία και διοργάνωση των Εκδηλώσεων.

Ιδιαιτέρως δε συνεχάρη τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Μυκόνου , και δι’ αυτού τον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, για τη σημερινή εορτή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι εκδηλώσεις επελέγησαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή…» και τις ενθουσιώδεις ιαχές «ζήτω η Μακεδονία», με τις οποίες ο λαός της Μυκόνου τίμησε τους Μακεδόνες Ιεράρχες, οι οποίοι προσήλθαν και συμμετείχαν στην εορτή του Πολιούχου τους Αγίου Αρτεμίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων