11/06/2021 11/06/2021 Tο πρωί της Πέμπτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σϋρου κ. Δωρόθεος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Απολλωνίας Σίφνου, επί τη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και τη αναμνήσει των κατά τον 17ο και 18ο αιώνα επιτελεσθέντων θαυμασίων της Παναγίας, της επιλεγομένης “Χρυσοπηγής”, η οποία διέσωσε τη Σίφνο και τους κατοίκους της από...
11 Ιουνίου, 2021 - 18:59
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2021 - 19:12

Η Παναγία στα χέρια των Σιφνίων ευλόγησε το νησί

Διαδώστε:
Η Παναγία στα χέρια των Σιφνίων ευλόγησε το νησί

Tο πρωί της Πέμπτης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σϋρου κ. Δωρόθεος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Απολλωνίας Σίφνου, επί τη Δεσποτική Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και τη αναμνήσει των κατά τον 17ο και 18ο αιώνα επιτελεσθέντων θαυμασίων της Παναγίας, της επιλεγομένης “Χρυσοπηγής”, η οποία διέσωσε τη Σίφνο και τους κατοίκους της από λοιμική νόσο και θανατηφόρο επιδημία, με τη λειτουργική συμμετοχή του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βρύσεως, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Τουρλιανής Μυκόνου και των Εφημερίων της Σίφνου και την συμπροσευχητική παρουσία των Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας κ. κ. Ιωάννη Βρούτση, διατελέσαντος Υπουργού, και Φιλίππου Φόρτωμα, της Επάρχου Σίφνου-Μήλου, της Δημάρχου Σίφνου, του Περιφερειακού Συμβούλου κ. Ι. Γεροντή, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Σίφνου, του Λιμενάρχου και Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος, του Προέδρου του Συνδέσμου Σιφνίων, εκπαιδευτικών και μαθητών με τις σημαίες των Σχολείων τους, και πλήθους Σιφνίων πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην εορτή της Αναλήψεως, επισημαίνοντας.μεταξύ άλλων, ότι το έργο της Θείας Οικονομίας δεν περιλαμβάνει μόνο ιστορικά γεγονότα, τα οποία επιμαρτυρούνται από τους Ευαγγελιστές και τους αδιάψευστους μάρτυρες, τους παρόντες σ’ αυτά ανθρώπους, αλλα και θαυμαστά γεγονότα, ανερμήνευτα από την ανθρώπινη λογική, τα οποία η Εκκλησία διδάσκει στο λαό του Θεού, προτρέποντάς τον να τα διατηρεί στην καρδιά του, με τη φλόγα της πίστεως, ιδιαίτερα, μάλιστα, σήμερα, όταν ο άνθρωπος, περισσότερο από ποτέ έχει ανάγκη να ενωτισθεί την παρήγορη και αισιόδοξη διαβεβαίωση του Κυρίου “ιδού εγώ μεθ’ υμών ειμί, πάσας τας ημέρας, έως της συντελείας του αιώνος”.

Ακολούθως, η ιερά Εικόνα της Παναγίας Χρυσοπηγής, η οποία είχε διακομισθεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, φερομένη επί των χειρών των Σιφνίων πιστών ευλόγησε τη Σίφνο.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ επιλέγων την Πανσιφνιακή αυτή Πανήγυρι, ευχαρίστησε τον Ηγουμένο της Ιεράς Μονής Βρύσεως και τους συνεργάτες του για τη διοργάνωση των Εκδηλώσεων, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την παρουσία τους και ευχήθηκε στο νέο Πανηγυρά κ. Κωνσταντίνο Βερνίκο, διά της παρισταμένης συζύγου του, να αξιωθεί να εορτάσει την ημέρα αυτή και του χρόνου, με υγεία και ευημερία.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων