29/04/2022 29/04/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη χθες από την Ερμούπολη στη Σίκινο και ευθύς κατευθύνθηκε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής- Χρυσοπηγής, όπου τέλεσε τον Εόρτιο Εσπερινό, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και του συνοδεύσαντος αυτόν Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου και την παρουσία του Δημάρχου...
29 Απριλίου, 2022 - 10:02
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2022 - 10:03

Η Παναγία Ζωοδόχος Πηγή τιμήθηκε στη Σίκινο και την Άνδρο

Διαδώστε:
Η Παναγία Ζωοδόχος Πηγή τιμήθηκε στη Σίκινο και την Άνδρο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη χθες από την Ερμούπολη στη Σίκινο και ευθύς κατευθύνθηκε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής- Χρυσοπηγής, όπου τέλεσε τον Εόρτιο Εσπερινό, με τη συμμετοχή των Εφημερίων της νήσου και του συνοδεύσαντος αυτόν Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, Αρχιμ. Αλεξίου Παπαδόπουλου και την παρουσία του Δημάρχου Σικίνου κ. Βασιλ. Μαράκι, Δημοτικών Συμβούλων και απάντων σχεδόν των Σικινίων.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη και ευχαρίστησε την Ηγουμενεύουσα Μοναχή Δωροθέα για την ανύστακτη και κοπιώδη μεριμνά της προς την Ιερά Μονή, καθώς επίσης και την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ακράτας και δύο Μοναχές από τη Ρουμανία, που προσήλθαν να συνδράμουν τη Μοναχή Δωροθέα στην οργάνωση της Πανηγύρεως της Μονής, καθώς και τους δύο «Πανηγυράδες», τον παραδόντα και παραλαβόντα την ιερά Εικόνα της Παναγίας Χρυσοπηγής, την οποία, κατά το έθος, διαφυλάσσουν όλο το έτος στην οικία τους, διένειμε σε όλους κόκκινα αυγά και απηύθυνε πασχάλιες ευχές!

Αμέσως μετά, μετέβη με το ίδιο μέσο στην Άνδρο και τέλεσε ωσαύτως τον Εόρτιο Εσπερινό στον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, του χωρίου Επισκοπείο, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού και Εφημερίων Ενοριών της Άνδρου, και με την παρουσία του Δημάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, του διατελέσαντος Δημάρχου Θεοδόση Σουσούδη, του Αντιδημάρχου Κορθίου, κ. Ιωάννη Τηνιακού, του Δημοτικού Συμβούλου κ. Γεωργίου Τρανάκη, της Υπευθύνου Πολιτικής Προστασίας κας Ιω. Σαραβάνου, και πολλών πιστών.

Ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, Πρεσβύτερο Ιάκωβο Στεφάνου για τη διακονία του στις Ενορίες της περιοχής και απηύθυνε τις ευχές του προς τους πιστούς, προς τους οποίους διένειμε πασχάλια αυγά!

Και στους δύο Εσπερινούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για το Πρόσωπο της Παναγίας, η Οποία, ως Ζωοδόχος Πηγή, συμβολίζει την Εκκλησία, που προσφέρει ιάματα ψυχικών και σωματικών αρρωστημάτων.

Προέτρεψε δε τους πιστούς να απλώνουν το χέρι τους προς την Πηγή της Ζωής, την Εκκλησία, να αντλούν ζείδωρα νάματα από την ακένωτη πνευματική δεξαμενή Της, να αναγνωρίζουν τις όποιες άτακτες πράξεις τους, να γνωρίζουν τον εαυτό τους και να σναγγενώνται με το λουτρό της παλιγγενεσίας στη χαρά της Αναστάσεως.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων