08/11/2021 08/11/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ πραγματοποίησε από το πρωί της Κυριακής ποιμαντική επίσκεψη στη Σέριφο ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Σερίφου, τον οποίο οι Σερίφιοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται και ο οποίος, λόγω των θαυμάτων, του και της εφεστίου...
08 Νοεμβρίου, 2021 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2021 - 11:49

Η Σέριφος τίμησε τον Μεγαλόχαρο Ταξιάρχη της

Διαδώστε:
Η Σέριφος τίμησε τον Μεγαλόχαρο Ταξιάρχη της

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ πραγματοποίησε από το πρωί της Κυριακής ποιμαντική επίσκεψη στη Σέριφο ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας χοροστάτησε κατά τον Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Σερίφου, τον οποίο οι Σερίφιοι ιδιαιτέρως ευλαβούνται και ο οποίος, λόγω των θαυμάτων, του και της εφεστίου εικόνος του, η οποία ευρέθη προ αιώνων στην παρακείμενη παραλία του Πλατύ Γιαλού, έχει αναδειχθεί και αναγνωρισθεί πολιούχος Σερίφου και προστάτης των απανταχού Σεριφίων.

Στην Ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Σερίφου, κ. Κωνστ. Ρεβίνθης, οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, Εκπαιδευτικοί, διατελέσαντες Δήμαρχοι και πλήθος Σεριφίων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, ομιλών προς το εκκλησίασμα, αρχικά αναφέρθηκε στη σημασία του όρου «πολιούχος» και τόνισε ότι πολλοί κατακτητές φιλοδόξησαν να γίνουν πολιούχοι, οι οποίοι, όμως, τελικά εξεδιώχθησαν και χάθηκαν, σε αντίθεση με τους Αγίους, τους οποίους τιμούμε και δοξάζουμε και οι οποίοι φυλάσσουν και απομακρύνουν από κάθε κίνδυνο τις πόλεις και τους τόπους, που έχουν υπό την προστασία τους, όπως ο Μεγαλόχαρος Ταξιάρχης τη Σέριφο και τους Σεριφίους.

Ομίλησε, επίσης, για την ορθόδοξη θεολογία περί Αγγέλων, υπογραμμίζοντας το ρόλο τους, ως προστάτου των ανθρώπων, και επεσήμανε ότι, χωρίς να το συνειδητοποιούμε, πολλές φορές, οι Άγγελοι είναι εκείνοι που προσφέρουν διέξοδο στα αδιέξοδά μας και λύσεις στα προβλήματά μας.

Ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σερίφου, Αρχιμ. Δανιήλ Σιμάκου, για το ποιμαντικό έργο, που επιτελεί στο νησί, και την διετή, ως Ηγουμενεύοντος, προσφορά του προς την Ιερά Μονή και αναγόρευσε Ηγούμενο τον μέχρι τούδε Ηγουμενοσύμβουλο Αρχιμ. Ευδόκιμο Καραπαντελάκη, εκτιμών και επιβραβεύων το προς την Ιερά Μονή ανακαινιστικό και πνευματικό έργο του, που την έχει καταστήσει περίβλεπτη στη Σέριφο και όχι μόνο!

Ανήγγειλε δε, υπό τις επευφημίες των παρισταμένων, ότι η ενθρόνισή του θα τελεσθεί εν καιρώ ευθέτω.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων