13/07/2019 13/07/2019 Στο Ιερό Προσκύνημα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, στην παραθαλάσσια και πολυσύχναστη περιοχή «Βαθύ»της Σίφνου, τελέστηκε απόψε εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί ποιμαντική επίσκεψη στη Σίφνο. Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα Σιφνίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για την παρουσία...
13 Ιουλίου, 2019 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 13/07/2019 - 15:06

Η Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στη Σίφνο

Διαδώστε:
Η Σύναξη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στη Σίφνο

Στο Ιερό Προσκύνημα του Αρχαγγέλου Γαβριήλ, στην παραθαλάσσια και πολυσύχναστη περιοχή «Βαθύ»της Σίφνου, τελέστηκε απόψε εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί ποιμαντική επίσκεψη στη Σίφνο.

Στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα Σιφνίων πιστών και παρεπιδημούντων παραθεριστών, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ομίλησε για την παρουσία των Αγγέλων στη ζωή των ανθρώπων, ως των «τιμιωτέρων και αγιωτέρων προσώπων», για την θεολογική σημασία του όρου «Σύναξις» και για το πώς η Εκκλησία κατεδίκασε την αγγελολατρεία και απέδωσε στους Αγγέλους την πρέπουσα τιμή.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους οι Άγγελοι να προστατεύουν και να περιφρουρούν την ζωή τους και συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Διαχειριστικής Επιτροπής του Προσκυνήματος, Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Διαμαντή, και τα μέλη της για την μέριμνα τους προς το ιερό αυτό Παρεκκλήσιο, το οποίο πάλαι ποτέ υπήρξε Καθολικό διαλαμψάσης ιεράς Μονής.

Μετά το πέρας Ακολουθίας, ο Πανηγυράς παρέθεσε μοναστηριακή δοχή σε όλους.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ανεγνώσθη από τον Διάκονο σύντομο κήρυγμα αγγλιστί, για τους ξένους προσκυνητές.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων