11/10/2020 11/10/2020 Στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως τελέσθηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, ο οποίος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στη σημερινή παραβολή «του Σπορέως», αποκωδικοποίησε τους συμβολισμούς και τα μηνύματά της και κάλεσε τους πιστούς να διατηρούν πάντα εύφορο το «χώμα» της καρδιάς τους, ώστε ο σπόρος...
11 Οκτωβρίου, 2020 - 16:59
Τελευταία ενημέρωση: 11/10/2020 - 17:18

Η Σύρα τίμησε τους 8.000 νεκρούς της

Διαδώστε:
Η Σύρα τίμησε τους 8.000 νεκρούς της

Στον Κοιμητηριακό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως τελέσθηκε σήμερα το πρωί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, ο οποίος στο κήρυγμα του αναφέρθηκε στη σημερινή παραβολή «του Σπορέως», αποκωδικοποίησε τους συμβολισμούς και τα μηνύματά της και κάλεσε τους πιστούς να διατηρούν πάντα εύφορο το «χώμα» της καρδιάς τους, ώστε ο σπόρος του λόγου του Χριστού, που σπέρνουν οι πνευματικοί γεωργοί της Εκκλησίας, να φυτρώνει και να αποδίδει πλούσιο καρπό.

Τέλος, ευχήθηκε να μη ξεχαστούν ποτέ όσοι θυσιάστηκαν τα μαύρα χρόνια της Κατοχής και ουδέποτε ο η Πατρίδα μας να αντιμετωπίσει τέτοιους κινδύνους και συμφορές.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προέστη της Δοξολογίας για την απελευθέρωση της Σύρου από τα Γερμανικά στρατεύματα Κατοχής, κατά την οποία ο Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Νικόλαος Λειβάρας εξεφώνησε τον Πανηγυρικό της Ημέρας, αναφερθείς στο ηρωικο φρόνημα των Ελλήνων, οι οποίοι, όπως τόνισε στον επίλογό του «δεν γονατίζουν παρά μόνο μπροστά στους νεκρούς τους». (Γ. Ρίτσος).

Στη συνέχεια, στο παρακείμενο μνημείο Θυμάτων Κατοχής, στο λεγόμενο «Κτήμα Χαρουλιαρη», τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατετέθησαν στέφανοι από τους εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και των αντιστασιακών οργανώσεων.

Παρέστησαν ο Βουλευτής Κυκλαδων κ. Συρμαλενιος, ο Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Μηνάς Αλιφραγκής και Νίκος Φωτεινιάς, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών κ. Μ. Δαδάος, πρώην και νυν δημοτικοί Σύμβουλοι, η κα Πρόεδρος Εφετών, ο κ. Ανακριτής Πρωτοδικών, Εκπρόσωποι των Στρατιωτικών, Αστυνομικών, Λιμενικών και Πυροσβεστικών Αρχών, Κομμάτων και Οργανωσεων.

Οι εκδηλώσεις επελέγησαν με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων