06/12/2023 06/12/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε χθες στον Μεγάλο πανηγυρικό Εσπερινό, στον μεγαλοπρεπή και ιστορικό Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως. Συμμετείχαν οι Εφημέριοι της Σύρου. Τίμησαν με την παρουσδία τους οι Βουλευτές Κυκλάδων κ. Φιλ. Φόρτωμας και Μάρκος Καφούρος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, Περιφερειακοί και...
06 Δεκεμβρίου, 2023 - 8:36
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2023 - 8:46

Η Σύρος τιμά και δοξάζει τον Προστάτη και Έφορό της Άγιο Νικόλαο

Διαδώστε:
Η Σύρος τιμά και δοξάζει τον Προστάτη και Έφορό της Άγιο Νικόλαο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ χοροστάτησε χθες στον Μεγάλο πανηγυρικό Εσπερινό, στον μεγαλοπρεπή και ιστορικό Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως.

Συμμετείχαν οι Εφημέριοι της Σύρου. Τίμησαν με την παρουσδία τους οι Βουλευτές Κυκλάδων κ. Φιλ. Φόρτωμας και Μάρκος Καφούρος, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, ο Λιμενάρχης Σύρου, η Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού, οι Διοικητές της Ναυτικής Βάσης Σύρου και του ΤΕ Ερμουπόλεως. οι Εισαγγελείς Εφετών Αιγαίου, Εκπαιδευτικοί, οι Σπουδαστές της Ακαδημίας, οι οποίοι παρέμειναν καθ` όλη τη διάρκεια της Ακολουθίας και πλήθος πιστών.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, εξ αφορμής του στίχου του Απολυτικίου του Αγίου «εκτησω τη πτωχεία τα πλούσια», τόνισε ότι τούτο δεν αποτελεί οξύμωρο σχήμα, διότι φτώχεια δεν είναι η έλλειψη χρημάτων αλλά η κένωση και το δόσιμο του εαυτού μας προς τον συνάνθρωπο, ενώ πλούτος είναι τα χαρίσματα και οι αρετές του κάθε ανθρώπου, η αγάπη και η φιλανθρωπία, πλούτος αναφαίρετος, που ακολουθεί τον άνθρωπο και πέραν του τάφου.

«Αυτή τη φτώχεια και αυτόν τον πλούτο», προσέθεσε, «διέθετε ο Αγιος Νικόλαος, που τον ανέδειξαν περιφανή και δημοφιλή ανά την Οικουμένη Άγιο, και αυτές τις αρετές μας προσκαλεί να αποκτήσουμε, ώστε να ακτινοβολούμε στην κοινωνία το φως και την αγάπη του Χριστού».

Συνεχάρη τους παρόντες Σπουδάστριες και Σπουδαστές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου για την παρουσία τους, την ευγένεια και τον πολιτισμό τους και τους προέτρεψε στις δύσκολες στιγμές που θα αντιμετωπίσουν στις γέφυρες των πλοίων τους και της ζωής τους πάντοτε να στρέφουν τη σκέψη και την προσευχή τους προς τον Άγιο Νικόλαο, να επιζητούν τη βοήθειά του και να είναι βέβαιοι ότι θα βρίσκεται μαζί τους στη “βάρδια”, προστάτης, και συγκυβερνήτης.

Ευχαρίστησε, επίσης, και συνεχάρη τους Εφημερίιους του Ναού, Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και Οικονόμο Λουκά Βασάλο, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες και τους διακονητές για την προετοιμασία της Πανηγύρεως, καθώς και τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό «Syros TV1», οποίος αναμετέδωσε την Ακολουθία και θα αναμεταδώσει αύριο τη Θεία Λειτουργία.
Την τελεταρχία διηκόνησε επιτυχώς ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου, Πρωτοπρ. Φλαβιανός Αλμπέσκου.

     

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων