28/10/2022 28/10/2022 Στον περικαλλή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως τελέσθηκε σήμερα Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’. Συμμετείχαν οι Εφημέριοι της Σύρου, Εκπρόσωποι των Πολιτικών, Αυτοδιοικητικών, Στρατιωτικών, Δικαστικών, Εκπαιδευτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπείες μαθητών των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της νήσου με τις σημαίες τους,...
28 Οκτωβρίου, 2022 - 17:03
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2022 - 16:38

Η Σύρος τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Διαδώστε:
Η Σύρος τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Στον περικαλλή Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως τελέσθηκε σήμερα Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

Συμμετείχαν οι Εφημέριοι της Σύρου, Εκπρόσωποι των Πολιτικών, Αυτοδιοικητικών, Στρατιωτικών, Δικαστικών, Εκπαιδευτικών Αρχών και των Σωμάτων Ασφαλείας, αντιπροσωπείες μαθητών των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της νήσου με τις σημαίες τους, Πρόσκοποι, Πατριωτικοί Σύλλογοι, Φορείς και Οργανώσεις.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εξεφώνησε η συνταξιούχος Εκπαιδευτικός κα Άννα Γκιούλη.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε τρισάγιο στο προ του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Μνημείο των Πεσόντων, στο οποίο και κατετέθησαν στέφανοι.

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , επικεφαλής των Αρχών της πόλεως και της νήσου, μετέβη στην ιστορική Πλατεία Μιαούλη, όπου παρακολούθησε τη μεγαλειώδη παρέλαση.

 

       

Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων