26/10/2023 26/10/2023 Με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Εισαγγελέως Εφετών και πλήθους Συριανών τελέσθηκε χθες ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Δημητρίου στον ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου. Ο Εσπερινός δεν τελέσθηκε στον φερώνυμο του Αγίου Ναό, λόγω...
26 Οκτωβρίου, 2023 - 21:27
Τελευταία ενημέρωση: 26/10/2023 - 21:46

Η Σύρος τίμησε τον Άγιο Δημήτριο

Διαδώστε:
Η Σύρος τίμησε τον Άγιο Δημήτριο

Με τη συμμετοχή όλων των Εφημερίων της Σύρου και την παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, του Εισαγγελέως Εφετών και πλήθους Συριανών τελέσθηκε χθες ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Δημητρίου στον ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Ο Εσπερινός δεν τελέσθηκε στον φερώνυμο του Αγίου Ναό, λόγω εργασιών, που εκτελούνται στον άγοντα προς αυτό δρόμο.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ετυμολογία του ονόματος Δημήτριος, προερχόμενο από τις αρχαίες Ελληνικές λέξεις γη και Δημήτηρ και στην αγιαστική δύναμη που πηγάζει από το μαρτύριό του, η οποία ενίσχυσε τον Νέστορα στον αγώνα του κατά του Λυαίου και ενισχύει τον καθένα μας στον αγώνα της καθημερινότητας και της πνευματικής τελείωσης.

Τέλος, μετάφερε τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, ο οποίος απουσιάζει στην Χαλκίδα, προκριμένου να συμμετάσχει στη χειροτονία του Εψηφισμένου Επισκόπου Σκοπέλου κ. Νικοδήμου.

 

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων