29/04/2021 29/04/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμουπόλεως, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρεσβ. Νικολάου Χαρούλη, και την παρουσία πιστών και ιδιαίτερα μικρών παιδιών. Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας από τον Κύριο...
29 Απριλίου, 2021 - 18:49
Τελευταία ενημέρωση: 29/04/2021 - 18:21

“Η Θεία Κοινωνία τρέφει πνευματικά την ψυχή μας”

Διαδώστε:
“Η Θεία Κοινωνία τρέφει πνευματικά την ψυχή μας”

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε σήμερα το πρωί στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ερμουπόλεως, με τη συμμετοχή του Εφημερίου του Ναού, Πρεσβ. Νικολάου Χαρούλη, και την παρουσία πιστών και ιδιαίτερα μικρών παιδιών.

Στο κήρυγμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην παράδοση του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας από τον Κύριο και εστίασε την ανάπτυξη της ομιλίας του στη λειτουργική φράση «πρόσχωμεν! Τα Άγια τοις Αγίοις», τονίζοντας πόσο ψυχικά και σωματικά προετοιμασμένοι πρέπει να προσέρχονται οι πιστοί για να παραλάβουν τα Άγια Μυστήρια, ως Άγιοι, δηλαδή, όπως ακριβώς ονομάζει και ο Απόστολος Παύλος τους πρώτους Χριστιανούς, υπογραμμίζοντας ότι χωρίς τη δύναμη που αποκτούμε, μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, όχι άπαξ και δις αλλά συχνάκις κατά τη διάρκεια του λειτουργικού χρόνου, δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα, που καθημερινά μας παρουσιάζει η ζωή.

«Όπως ο αέρας και το νερό τρέφουν βιολογικά το σώμα μας», προσέθεσε, «έτσι και η Θεία Κοινωνία τρέφει πνευματικά την ψυχή μας και συντηρεί σε όλη μας τη ζωή τα χαρίσματα του Βαπτίσματος και του Χρίσματος, με τα οποία πολιτογραφηθήκαμε Χριστιανοί»!

Ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού, τον οποίο συνεχάρη και πάλι για την ανάληψη των καθηκόντων του, τους Επιτρόπους και τους Ιεροψάλτες, εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία των παιδιών, στα οποία διένειμε πασχαλινές λαμπάδες, και ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων