10/08/2023 13/08/2023 Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη η Τήνος θα εορτάσει την Κοίμηση της Θεοτόκου και θα τιμήσει τη μνήμη των πεσόντων κατά τον τορπιλισμό του πολεμικού πλοίου «Έλλη» από τους Ιταλούς στο λιμάνι του νησιού. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, οι τριήμεροι εορτασμοί θα ξεκινήσουν στις 13 Αυγούστου...
10 Αυγούστου, 2023 - 19:52
Τελευταία ενημέρωση: 13/08/2023 - 19:46

Η Τήνος ετοιμάζεται να εορτάσει την Κοίμηση της Θεοτόκου

Διαδώστε:
Η Τήνος ετοιμάζεται να εορτάσει την Κοίμηση της Θεοτόκου

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη η Τήνος θα εορτάσει την Κοίμηση της Θεοτόκου και θα τιμήσει τη μνήμη των πεσόντων κατά τον τορπιλισμό του πολεμικού πλοίου «Έλλη» από τους Ιταλούς στο λιμάνι του νησιού.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοίνωσε το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, οι τριήμεροι εορτασμοί θα ξεκινήσουν στις 13 Αυγούστου στις 18:30 το απόγευμα και θα κορυφωθούν ανήμερα της 15ης Αυγούστου με τη λιτάνευση της Αγίας Εικόνας της Μεγαλόχαρης.

Αναλυτικά, το πρόγραμμα του εορτασμού της εθνικοθρησκευτικής πανηγύρεως της 15ης Αυγούστου:

Κυριακή, 13η Αυγούστου 2023

6:30 μ.μ. Τέλεση Αρχιερατικού Εσπερινού και Ιεράς Παρακλήσεως στον αύλειο χώρο του Ιερού Ιδρύματος.

 

Δευτέρα, 14η Αυγούστου 2023

7 μ.μ. Τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και καταθέσεις στεφάνων στο κενοτάφιο Κ/Δ «ΕΛΛΗ» από τον Δήμαρχο Τήνου, τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, τον Σεβασμιώτατο Πρόεδρο της Διοικούσης Επιτροπής του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου και τον Αρχηγό Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

8 μ.μ. Τέλεση Μεγάλου Αρχιερατικού Εσπερινού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

11 μ.μ. Τέλεση Ιεράς Παρακλήσεως.

 

Τρίτη, 15η Αυγούστου 2023

2:30 π.μ. Τέλεση Όρθρου και Θείας Λειτουργίας.

7 π.μ. Γενική χαρμόσυνη κωδωνοκρουσία όλων των Ιερών Ναών της πόλεως Τήνου. Παιάνιση Εωθινού από τις Φιλαρμονικές του Π.Ν. και του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. εις τας οδούς της πόλης.

7 π.μ. Τέλεση Όρθρου Ιεράς Πανηγύρεως.

8.30 π.μ. Τέλεση Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

9.30 π.μ. Ρίψη στεφάνου στον υγρό τάφο του Κ/Δ «ΕΛΛΗ» από τον εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως και τη Στρατιωτική Ηγεσία. Τιμητικοί κανονιοβολισμοί από το «ΚΑΝΟΝΑΚΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΣ».

10:30 π.μ. Λιτάνευση της Αγίας Εικόνος της Μεγαλόχαρης με πλήρη εκκλησιαστική τάξη, δέηση από της εξέδρας της πλατείας Παντανάσσης και εκφώνηση του Πανηγυρικού από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεο Β’.

8:19 μ.μ. Υποστολή της σημαίας στην Πλατεία Παντανάσσης.

8:30μ.μ. Παιάνιση εμβατηρίων από την Φιλαρμονική του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων