23/07/2020 23/07/2020 Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου στην Τήνο, όπου ασκήτεψε η εορτάζουσα Αγία Πελαγία, η οποία μέσα από το κελί της είδε το όραμα της Παναγίας που την οδήγησε στην εύρεση της θαυματουργής Εικόνας Της. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεο Β’ συλλειτουργεί ο...
23 Ιουλίου, 2020 - 10:31
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2020 - 10:35

Η Τήνος γιορτάζει τα 198 χρόνια από το όραμα της Αγίας Πελαγίας

Διαδώστε:
Η Τήνος γιορτάζει τα 198 χρόνια από το όραμα της Αγίας Πελαγίας

Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου στην Τήνο, όπου ασκήτεψε η εορτάζουσα Αγία Πελαγία, η οποία μέσα από το κελί της είδε το όραμα της Παναγίας που την οδήγησε στην εύρεση της θαυματουργής Εικόνας Της. Μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεο Β’ συλλειτουργεί ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντώνιος.

Το πρωί η Εικόνα της Παναγίας της Τήνου μεταφέρθηκε με αυτοκινητοπομπή στη Μονή.

Χθες το απόγευμα, κατά την έναρξη του εορτασμού για τα 198 χρόνια από το Όραμα της Αγίας Πελαγίας, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας τελέσθηκε δισαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Αντωνίου, ο οποίος βρίσκεται στην Τήνο, συνοδεύοντας τα παιδιά της κατασκηνώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας.

Ο Σεβασμιώτατος Σύρου κ. Δωρόθεος καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Γλυφάδος με λόγους αγάπης και τιμής και αναφέρθηκε στην εναπόθεση σήμερα της ψυχής του κάθε χριστιανού στην ασφάλεια των χεριών της Παναγίας και της μητρικής αγκαλιάς Της μέσα σε έναν κόσμο που είναι γεμάτος από ένα αόρατο φόβο και μια αβεβαιότητα για το αύριο.

Από την πλευρά του, ο Σεβ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος αναφέρθηκε στην πνευματική σχέση των Αγίων με την Παναγία, π.χ. του Ιωάννου του Δαμασκηνού, του Ανδρέα Κρήτης, του Αγίου Νεκταρίου αλλά και των προσφάτων Αγίων Παϊσίου και Ιωσήφ του Ησυχαστού, περιγράφοντας το πώς αυτοί μέσα από αυτή την πνευματική σχέση αξιώθηκαν Παναγιοφανειών όπως και η Οσία Πελαγία. Καταλήγοντας, παρακάλεσε τους πιστούς να αξιώνονται αυτής της μεγάλης ευλογίας και της χάριτος της Παναγίας με ενάρετη ζωή και με εσωτερική καθαρότητα.

Σημερινό πρόγραμμα εορτασμού της 198ης επετείου του οράματος της Οσίας Πελαγίας, της 68ης αμφιετηρίδος από της καθιερώσεως του εορτασμού και της 47ης από της αγιακατατάξεως της Οσίας Πελαγίας στο Ορθόδοξο αγιολόγιο.

Ώρα 8 μ.μ. Τέλεση Εσπερινού στον Ιερό Ναό της Οσίας Πελαγίας.

Ώρα 9 μ.μ. Επάνοδος δι’ αυτοκινητοπομπής προς την πόλιν μέχρι της μαρμάρινης εξέδρας της πλατείας «Παντανάσσης» από όπου, μετά την αναπεμφθεσομένη δέηση και την εκφώνηση του Πανηγυρικού εκ μέρους τους Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου και Προέδρου της Διοικούσης Επιτροπής κ. Δωροθέου Β’, και πάλιν δι αυτοκινητοπομπής διά να μεταφερθεί στον Πανίεργο Ναό, ο οποίος θα παραμείνει ανοικτός μέχρι πέρατος προσελεύσεως προσκυνητών.

Πηγή: tinostoday

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων