21/11/2023 22/11/2023 Στον περικαλλή Ιερό Ναό της Παναγίας Οδηγητρίας Κιμώλου, ο οποίος εγκαινιάσθηκε στις 15 Ιουλίου 1873 από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Σύρου Αλέξανδρο Λυκούργο, τελέστηκε το πρωί της Τρίτης 21 Νοεμβρίου 2023 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, με τη λειτουργική συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου και Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Δημητρίου...
21 Νοεμβρίου, 2023 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 22/11/2023 - 1:44

Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί στην Κίμωλο για την Προστάτιδα Παναγία Οδηγήτρια

Διαδώστε:
Κορυφώθηκαν οι εορτασμοί στην Κίμωλο για την Προστάτιδα Παναγία Οδηγήτρια

Στον περικαλλή Ιερό Ναό της Παναγίας Οδηγητρίας Κιμώλου, ο οποίος εγκαινιάσθηκε στις 15 Ιουλίου 1873 από τον αείμνηστο Αρχιεπίσκοπο Σύρου Αλέξανδρο Λυκούργο, τελέστηκε το πρωί της Τρίτης 21 Νοεμβρίου 2023 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, με τη λειτουργική συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κιμώλου και Εφημερίου του Ναού, Πρωτοπρ. Δημητρίου Βεντούρη και του Αναπληρωτού Αρχιερατικού Επιτρόπου Μήλου, Αρχιμανδρίτη Νεκταρίου Σώρρου, και με την παρουσία του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων, του Λιμενάρχη Κιμώλου, εκπροσώπων των τοπικών Αρχών, των Εκπαιδευτικών και Μαθητών όλων των Σχολικών Μονάδων της Κιμώλου, και πλήθους Κιμωλίων πιστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δωρόθεος Β΄, λαμβάνοντας αφορμή από τον στίχο του Απολυτικίου της ημέρας «διό και ημείς μεγαλοφώνως βοήσωμεν», κάλεσε τους πιστούς μεγαλοφώνως να ευχαριστήσουν την Παναγία, για όσα προσέφερε στην Εκκλησία και την ανθρωπότητα, γιατί μας αξίωσε όλους να συνεορτάζουμε σήμερα τα Εισόδιά Της, για όσα μας δίνει στη ζωή μας, γιατί μας αγκαλιάζει σαν παιδιά Της και καθίσταται για όλους μας σκέπη και καθοδηγήτρια.

Ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Κιμώλου για το ποιμαντικό έργο που προσφέρει στην ολιγάνθρωπη Εκκλησιαστική Κοινότητα της Κιμώλου, απηύθυνε προς τους μαθητές πατρικές νουθεσίες και συμβουλές και ευχήθηκε σε όλους για τις επερχόμενες εορτές των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανδήμως οι Κιμώλιοι τιμούν τα Εισόδια της Θεοτόκου και την Προστάτιδά τους Παναγία Οδηγήτρια

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων