19/02/2023 19/02/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β‘ ιερούργησε σήμερα Κυριακή της Απόκρεω, 19 Φεβρουαρίου 2023, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως. Στο κήρυγμα του ανεφέρθηκε στο περιεχόμενο και τα μηνύματα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής και εξήρε την ευγένεια, την καλοσύνη και τα αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης που διέκριναν τον μεταστάντα και συνεχάρη τα παιδιά...
19 Φεβρουαρίου, 2023 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2023 - 16:29

Κυριακή της Απόκρεω στην Ερμούπολη

Διαδώστε:
Κυριακή της Απόκρεω στην Ερμούπολη

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β‘ ιερούργησε σήμερα Κυριακή της Απόκρεω, 19 Φεβρουαρίου 2023, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως.

Στο κήρυγμα του ανεφέρθηκε στο περιεχόμενο και τα μηνύματα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής και εξήρε την ευγένεια, την καλοσύνη και τα αισθήματα κοινωνικής αλληλεγγύης που διέκριναν τον μεταστάντα και συνεχάρη τα παιδιά του και τις οικογένειες τους, που συνεχίζουν την παρακαταθήκη του, ευχηθείς σε όλους για την Απόκρεω.

Ακολούθως, μετέβη στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, όπου τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο ευσεβούς Ενορίτισσας, καλής συζύγου και στοργικής μητέρας, μέλους του Φιλοπτώχου Ταμείου του Ναού, η οποία ουδέποτε απελείφθη από τις τελούμενες σ’ αυτόν ιερές Ακολουθίες.

Και εκεί ομίλησε για τα μηνύματα της ευαγγελικής περικοπής, ευχηθείς για την Απόκρεω και συνεχάρη τις οικογένειες των παιδιών της αειμνήστου, που ακολουθούν και τηρούν το παράδειγμα, που τους κληροδότησε.

   

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων