04/02/2022 04/02/2022 Χωρίς την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, ο οποίος παρέμεινε αποκλεισμένος, λόγω απαγορεύσεως του απόπλου των πλοίων, στην Αθήνα και παρά την επικρατούσα κακοκαιρία, οι Κύθνιοι, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου Κύθνου κ. Σταμ. Γαρδέρη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνστ. Φιλιππαίου, Αντιδημάρχων...
04 Φεβρουαρίου, 2022 - 8:55
Τελευταία ενημέρωση: 04/02/2022 - 8:59

ΚΥΘΝΟΣ: Με προσευχή για ειρήνη στην Ουκρανία τίμησαν τον Άγιο Ιγνάτιο

Διαδώστε:
ΚΥΘΝΟΣ: Με προσευχή για ειρήνη στην Ουκρανία τίμησαν τον Άγιο Ιγνάτιο

Χωρίς την παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, ο οποίος παρέμεινε αποκλεισμένος, λόγω απαγορεύσεως του απόπλου των πλοίων, στην Αθήνα και παρά την επικρατούσα κακοκαιρία, οι Κύθνιοι, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου της νήσου και την παρουσία του Δημάρχου Κύθνου κ. Σταμ. Γαρδέρη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κωνστ. Φιλιππαίου, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων, τίμησαν το διήμερο 2-3 Φεβρουαρίου την ιερά μνήμη του συντοπίτη τους Αγίου Ιγνατίου, Μητροπολίτου Μαριουπόλεως του Κυθνίου.

Στη Χώρα της Κύθνου τελέσθηκε την παραμονή της εορτής ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Σάββα, όπου έλαβε το βάπτισμα ο Άγιος Ιγνάτιος.

Στον, δαπάναις του Μεγάλου Ευεργέτου κ. Αθανασίου Μαρτίνου, ανακαινισθέντα και στις 3 Νοεμβρίου 2019 υπό των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σύρου κ. Δωροθέου Β΄, Κασσανδρείας κ. Νικοδήμου και Τρίκκης κ. Χρυσοστόμου εγκαινιασθέντα, Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί προσευχήθηκαν για την ειρήνη στην Ουκρανία και τους Έλληνες της Μαριουπόλεως, τους οποίους ο σήμερα τιμώμενος Άγιος διέσωσε από τον ζυγό των Τατάρων το 1778.

Μπορείτε να δείτε στην ψηφιακή τηλεόραση της Pemptousia.TV αφιέρωμα στον Άγιος Ιγνάτιο, Μητροπολίτη Μαριουπόλεως τον Κύθνιο .

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων