01/10/2019 01/10/2019 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παναχράντου Χώρας Μυκόνου, επι τη εορτή της Παναγίας της επιλεγομένης «Γοργοϋπηκόου», αντίγραφο της εν Αγίω Όρει θαυματουργού Εικόνος της οποίας εναπόκειται στον Ιερό Ναό, στον οποίο εκτίθεται από χθες η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, κομισθείσα από την ομώνυμη Ιερά Μονή,...
01 Οκτωβρίου, 2019 - 21:10

Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας «Γοργοϋπηκόου» στη Μύκονο

Διαδώστε:
Λαμπρός εορτασμός της Παναγίας «Γοργοϋπηκόου» στη Μύκονο
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παναχράντου Χώρας Μυκόνου, επι τη εορτή της Παναγίας της επιλεγομένης «Γοργοϋπηκόου», αντίγραφο της εν Αγίω Όρει θαυματουργού Εικόνος της οποίας εναπόκειται στον Ιερό Ναό, στον οποίο εκτίθεται από χθες η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ του εν Ευβοία, κομισθείσα από την ομώνυμη Ιερά Μονή, χερσί του Ηγουμένου Αρχιμ. Γαβριήλ, με την άδεια και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:
Τη Θεία Λειτουργία παρηκολούθησαν ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνστ. Κουκάς, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και μέγα πλήθος Μυκονίων, μεταξύ των οποίων  και μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, με τους Εκπαιδευτικούς τους.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του προς τους μαθητές ερμήνευσε με λόγια απλά και κατανοητά την Ευαγγελική περικοπή με το περιστατικό ανάμεσα στη Μάρθα και τη Μαρία και εξήγησε ότι ο μακαρισμός «Μακάριοι οι μη ιδόντες και πιστεύσαντες», αναφέρεται σε μας, και μάλιστα στα παιδιά, η πίστη των οποίων εκφράζεται με αγάπη προς το Θεό, προς τους συμμαθητές τους, τους γονείς τους διδασκάλους τους και την Εκκλησία.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεξηγούσε τα τελούμενα προς τους μαθητές, προς τους οποίους διένειμε,ο Πρωτοπρ.Βασίλιος κομποσχοίνια ως ευλογία, ενώ προ του πέρατος της Ακολουθίας ευχαρίστησε και πάλι τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την άδειά του και τον Ηγούμενο π. Γαβριήλ, ο οποίος, μετά του Μοναχού Γαλακτίωνος,
διεκόμισε την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ στη Μύκονο.Το απόγευμα, η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαβίδ θα διακομισθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής, όπου θα τελεσθεί Εσπερινός και Παράκληση του Οσίου και θα ομιλήσει για τον Άγιο Ιάκωβο Τσαλίκη,η εικόνα του οποίου φυλλάσεται εκεί, ο Ηγούμενος π. Γαβριήλ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων