08/07/2021 08/07/2021 Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Εκκλησιαστικού Μουσείου στην Ερμούπολη εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Σύρου. Συγκεκριμένα αναφέρει: Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, στη μέριμνά της να διατηρήσει, διασώσει και προβάλει θησαυρούς της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, συνέστησε το 1984, με πρωτοβουλία του αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου Α΄, στην Ερμούπολη της Σύρου Εκκλησιαστικό Κειμηλιοφυλάκειο, που, από το...
08 Ιουλίου, 2021 - 19:50
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2021 - 19:27

Λειτουργία Εκκλησιαστικού Μουσείου στην Ερμούπολη για το 2021

Διαδώστε:
Λειτουργία Εκκλησιαστικού Μουσείου στην Ερμούπολη για το 2021

Ανακοίνωση για τη λειτουργία του Εκκλησιαστικού Μουσείου στην Ερμούπολη εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Σύρου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η Ιερά Μητρόπολη Σύρου, στη μέριμνά της να διατηρήσει, διασώσει και προβάλει θησαυρούς της θρησκευτικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, συνέστησε το 1984, με πρωτοβουλία του αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου Α΄, στην Ερμούπολη της Σύρου Εκκλησιαστικό Κειμηλιοφυλάκειο, που, από το 2011, στεγάζεται σε πλήρως ανακαινισμένη αίθουσα, άνωθεν του Βιβλιοπωλείου της Ιεράς Μητροπόλεως, πλησίον του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου, στο οποίο εκτίθενται ιερές εικόνες του 17ου και 18ου αιώνα που προέρχονται από Ναούς της Μητροπόλεως, Αρχιερατικά και Ιερατικά Άμφια, Λειτουργικά σκεύη, Αρχιερατικά εγκόλπια Αρχιερατικοί ράβδοι, χρυσοκεντήματα και ξυλόγλυπτα αντικείμενα, ενώ σε μία γωνία δημιουργήθηκε μικρή απεικόνιση δωματίου από ένα νησιώτικο σπίτι, προσδίδοντας σ’ αυτό και μία μικρή λαογραφική εικόνα.

Το Μουσείο λειτουργεί από Δευτέρα έως Σάββατο, από 11 π.μ. έως 2 μ.μ.

Για έκτακτες περιπτώσεις, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με τα Γραφεία της Ι. Μητροπόλεως, στο τηλ. 22810-82582 (εσωτ. 101).

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων