11/04/2023 11/04/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, προερχόμενος από την ιερά νήσο Τήνο, έπλευσε στην Άνδρο και τέλεσε διαδοχικά και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ομίχλη και βροχή, δύο Ακολουθίες του Νυμφίου σε Ενορίες του νησιού, αρχικά στον Ιερό Ναό Κοιμἠσεως Θεοτόκου της απομακρυσμένης και ολιγάνθρωπης Ενορίας Βουρκωτής και στη συνέχεια στον Ιερό Ναό του...
11 Απριλίου, 2023 - 12:30
Τελευταία ενημέρωση: 11/04/2023 - 12:01

Λειτουργικές επισκέψεις του Μητροπολίτη Σύρου για τη Μ. Εβδομάδα στην Άνδρο

Διαδώστε:
Λειτουργικές επισκέψεις του Μητροπολίτη Σύρου για τη Μ. Εβδομάδα στην Άνδρο

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β΄, προερχόμενος από την ιερά νήσο Τήνο, έπλευσε στην Άνδρο και τέλεσε διαδοχικά και υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες με ομίχλη και βροχή, δύο Ακολουθίες του Νυμφίου σε Ενορίες του νησιού, αρχικά στον Ιερό Ναό Κοιμἠσεως Θεοτόκου της απομακρυσμένης και ολιγάνθρωπης Ενορίας Βουρκωτής και στη συνέχεια στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου Μπατσίου.

Κατά την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουρκωτής, την οποία παρηκολούθησαν ο Δήμαρχος Άνδρου, οι Βουλευτές κα Αικ. Μονογυιού και Φιλ. Φόρτωμας και όλοι οι κάτοικοι του χωρίου, ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε με απλά λόγια τα νοήματα της παραβολής των Δέκα Παρθένων και συνεχάρη και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Εφημέριο π. Ιωάννη Μαλταμπέ για την ακάματη λειτουργική δραστηριότητά του σε απομακρυσμένες και ολιγάνθρωπες Ενορίες της Άνδρου.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε την Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου Μπατσίου, με την παρουσία των δύο Βουλευτών, του διατελέσαντος Δημάρχου Άνδρου κ. Θ. Σουσούδη, της προέδρου της Τοπικής Κοινότητος Μπατσίου, της Αντιδημάρχου Γαυρίου, Δημοτικών Συμβούλων, των Υπευθύνων Κοινωνικής Εργασίας και Πολιτικής Προστασίας και πολλών πιστών, προς τους οποίους ομίλησε περί υποκρισίας, και ευχαρίστησε τον Εφημέριο του Ναού π. Νικόλαο Ζαχαρώδη για τη διακονία του και τους συνεργάτες του.

Και στους δύο Ναούς, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ διένειμε Πασχάλιες Λαμπάδες στους πιστούς και τους ευχήθηκε για το Άγιο Πάσχα.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων