14/09/2023 14/09/2023 Προερχόμενος από τη Σίκινο, ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη σήμερα το πρωί στη γείτονα νήσο Φολέγανδρο και ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Χώρας. Συμμετείχαν ο Εφημέριος και Αρχιερατικός Επίτροπος Φολεγάνδρου Πρωτοπρ. Κωνστ. Χαρούλης και ο εξ Ερμουπόλεως Πρεσβύτερος Νικόκαλος Χαρούλης. Τίμησαν με την παρουσία...
14 Σεπτεμβρίου, 2023 - 16:42
Τελευταία ενημέρωση: 14/09/2023 - 17:00

Με έκκληση για προσευχή για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας η εορτή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Φολέγανδρο

Διαδώστε:
Με έκκληση για προσευχή για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας η εορτή Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στην Φολέγανδρο

Προερχόμενος από τη Σίκινο, ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β΄ μετέβη σήμερα το πρωί στη γείτονα νήσο Φολέγανδρο και ιερούργησε στον Ιερό Ναό της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Χώρας.

Συμμετείχαν ο Εφημέριος και Αρχιερατικός Επίτροπος Φολεγάνδρου Πρωτοπρ. Κωνστ. Χαρούλης και ο εξ Ερμουπόλεως Πρεσβύτερος Νικόκαλος Χαρούλης.

Τίμησαν με την παρουσία τους η Δήμαρχος Φολεγάνδρου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο υποψήφιος Δήμαρχος Φολεγάνδρου, η Γυμνασιάρχης, Καθηγητές και μαθητές του Γυμνασίου με τάξεις Λυκείου, ο Διευθυντής, οι Εκπαιδευτικοί και Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Χώρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φολεγανδρίου, ο Λιμενάρχης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Φολεγάνδρου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φολεγανδρίων και μεγάλο πλήθος πιστών, που είχαν κατακλύσει τον Ναό και τους αύλιους χώρους του.

Μετά και την τελετή της Υψώσεως, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ ανέλυσε το πώς ο Σταυρός έσωσε οντολογικά όχι μόνο τον άνθρωπο αλλά και τη φύση, την οποία, δυστυχώς, βλέπουμε σήμερα να καταστρέφεται και να μολύνεται και επεσήμανε την ευθύνη που έχει ο καθένας μας να προστατεύει και να διαφυλάσσει το περιβάλλον.

Τόνισε μάλιστα ότι η μεγάλη πλημμύρα της Θεσσαλίας αποδεικνύει τελικά την αδυναμία του ανθρώπου, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε, παρά την τεχνολογία που διαθέτει και τα τεχνικά έργα που έχει κατασκευάσει και την έπαρσή του για την τεχνητή νοημοσύνη, για να διέλθει την εκεί εθνική οδό χρειάζεται «βάρκα…»!

Κάλεσε τέλος το πολυπληθές εκκλησίασμα να προσεύχεται για τους πλημμυροπαθείς.

Το Σάββατο και την Κυριακή, 16 και 17 Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ θα ευρίσκεται στην Άνδρο για την εορτή της Αγίας Σοφίας.

               

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων