15/11/2023 15/11/2023 Το 6ο Σεμινάριο Παραδοσιακής Μουσικής που διεξήχθη στη Σύρο, το διήμερο 10-12 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε το εσπέρας της Κυριακής, 12 Νοεμβρίου, στην κατάμεστη από φιλόμουσους Συριανούς Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως. Παρουσιάστηκε συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής με τίτλο: «Ένα μουσικό ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και τα νησιά του...
15 Νοεμβρίου, 2023 - 20:50
Τελευταία ενημέρωση: 15/11/2023 - 20:26

Με μια εντυπωσιακή συναυλία ολοκληρώθηκε το 6ο Σεμινάριο Παραδοσιακής Μουσικής στην Ερμούπολη

Διαδώστε:
Με μια εντυπωσιακή συναυλία ολοκληρώθηκε το 6ο Σεμινάριο Παραδοσιακής Μουσικής στην Ερμούπολη

Το 6ο Σεμινάριο Παραδοσιακής Μουσικής που διεξήχθη στη Σύρο, το διήμερο 10-12 Νοεμβρίου, ολοκληρώθηκε το εσπέρας της Κυριακής, 12 Νοεμβρίου, στην κατάμεστη από φιλόμουσους Συριανούς Αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως.

Παρουσιάστηκε συναυλία Παραδοσιακής Μουσικής με τίτλο: «Ένα μουσικό ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και τα νησιά του Αιγαίου», μια μελωδική περιήγηση στα μελωδικά μονοπάτια της πατρίδας μας, η οποία εντυπωσίασε τους πολυπληθείς ακροατές.

Στη συναυλία, όπου το παρελθόν συνάντησε αρμονικά το παρόν, συμμετείχαν καταξιωμένοι καλλιτέχνες και δάσκαλοι της Παραδοσιακής Μουσικής, ερμηνεύοντας με τον δικό τους -μοναδικό- τρόπο, έργα που έχουν μείνει ανεξίτηλα στο πέρασμα του χρόνου, η κα Καίτη Κουλλιά (τραγούδι), ο κ. Γκουβέντας Κυριάκος (βιολί), ο κ. Τσιαμούλης Χρήστος (τραγούδι και ούτι), η κα Γεωργία Λίτσα (σαντούρι) και ο κ. Απόστολος Μάρης (κανονάκι και νέι).

Σημειώνεται ότι το Σεμινάριο της Παραδοσιακής Μουσικής, στο πλαίσιο του οποίου εντάχθηκε η συναυλία, ήταν μια συνδιοργάνωση της Σχολής Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου «Νεόφυτος Βάμβας», του Συλλόγου Μικρασιατών Σύρου, της ΚΟΙΝΣΕΠ «musicsteps», με χορηγό την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων