15/01/2020 15/01/2020 Η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση της ευλογίας της Αγιοβασιλόπιτας, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Ερμής», της Σύρου με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’. Την εκδήλωση οργάνωσαν οι Ομάδες Συμμελέτης Αγίας Γραφής Σύρου και παρέστησαν Εφημέριοι του νησιού, προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνιών κ. Μάρκος Δαδάος. Στην Εκδήλωση...
15 Ιανουαρίου, 2020 - 16:41

Μία Ορθόδοξη εκδήλωση μετα ψυχοφελούς συζητήσεως, με αφορμή την κοπή της πίτας

Διαδώστε:
Μία Ορθόδοξη εκδήλωση μετα ψυχοφελούς συζητήσεως, με αφορμή την κοπή της πίτας

Η καθιερωμένη εορταστική εκδήλωση της ευλογίας της Αγιοβασιλόπιτας, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Ερμής», της Σύρου με την παρουσία του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

Την εκδήλωση οργάνωσαν οι Ομάδες Συμμελέτης Αγίας Γραφής Σύρου και παρέστησαν Εφημέριοι του νησιού, προσωπικότητες της τοπικής κοινωνίας, αλλά και ο Αντιπεριφερειάρχης Επικοινωνιών κ. Μάρκος Δαδάος.

Στην Εκδήλωση ομίλησαν ο επί 36ετία Υπεύθυνος του Κύκλου Συμμελέτης Αγίας Γραφής στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, Αρχιμ. Αλέξανδρος Τσιουχάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στο πώς η Χάρη του Αγίου Πνεύματος επενεργεί στην ψυχή των ανθρώπων διά της μελέτης της Αγίας Γραφής, και η Υπεύθυνη των Κύκλων Αγίας Γραφής Σύρου, ακαταπόνητη και αειθαλής κα Αλεξάνδρα Φετουρή, η οποία, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για τη στήριξη που παρέχει στην ιεραποστολική αυτή δραστηριότητα, αναφέρθηκε στην εν χρόνω παρουσία του Άχρονου Θεού και την εξ αυτής εκπηγάσασα σωτηρία των ανθρώπων.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευχαρίστησε όλους τους συνεργούς στο έργο αυτό της μελέτης του λόγου του Θεού από τους πιστούς και αναφέρθηκε στο πώς ο Θεός, με διάφορους τρόπους, επικοινωνεί με τους ανθρώπους, τονίζοντας ότι η αποψινή Σύναξη είναι μια ευκαιρία διαπροσωπικής επικοινωνίας μεταξύ των πιστών.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν το Λύκειο Ελληνιδων Σύρου, με παραδοσιακούς χορούς και ο Χορός των Ιεροψαλτών, που απέδωσε ύμνους, εόρτια άσματα και κάλαντα.

Σημειώνεται ότι Κύκλοι Συμμελέτης Αγίας Γραφής λειτουργούν στους Ιερούς Ναούς Κοιμήσεως Θεοτόκου, με υπεύθυνο τον Αρχιμ. Αλέξανδρο Τσιουχάρη, Αγίου Νικολάου, με υπεύθυνους τον Αρχιμ. Βενέδικτο Φραγκογιάννη και την κα Αλεξάνδρα Φετουρή, Αναστάσεως του Κυρίου, με υπεύθυνο τον Αρχιμ. Νικόλαο Γαβαλλά και Αγίου Γεωργίου, Αγίου Κωνσταντίνου και Ταξιαρχών, με υπεύθυνη την κα Αλεξάνδρα Φετουρή.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων