02/08/2021 02/08/2021 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, την Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού, στην πευκόφυτη περιοχή του Επισκοπείου της Σύρου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και την παρουσία Σύριων πιστών και παραθεριστών. Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος...
02 Αυγούστου, 2021 - 22:58
Τελευταία ενημέρωση: 02/08/2021 - 23:14

Μικρή Παράκληση στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Επισκοπείου Σύρου

Διαδώστε:
Μικρή Παράκληση στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Επισκοπείου Σύρου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021, την Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο στον Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού, στην πευκόφυτη περιοχή του Επισκοπείου της Σύρου, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και την παρουσία Σύριων πιστών και παραθεριστών.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία της καθιερώσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, από τα πρωτοχριστιανικά χρόνια έως την εποχή του Αυτοκράτορα Μαυρίκιου, ο οποίος την καθιέρωσε επίσημα το 460 μ. Χ., καθώς και στις ιστορικές πληροφορίες που εμπεριέχονται στα Απόκρυφα Ευαγγέλια, περί της Κοιμήσεως, της Ταφής και της Μεταστάσεως της Θεοτόκου. Αναφέρθηκε, ωσαύτως, και στην Ορθόδοξη διδασκαλία για το πρόσωπο της Θεοτόκου, η Οποία εγεννήθη φέρουσα, ως άνθρωπος, το προπατορικό αμάρτημα, από το οποίο απηλλάγη κατά τον Ευαγγελισμό Της, γι’ αυτό και δεν θεωρείται «συλλυτρώτρια», αλλά μεσίτρια υπέρ των ανθρώπων προς τον Υιό Της και Θεό

Αύριο, 3 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ θα μεταβεί στην Μύκονο και το απόγευμα θα τελέσει τα Εγκαίνια της Έκθεσης «ΤΟ ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΣ ΦΛΕΓΕΤΑΙ», με την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού κας Λίνας Μενδώνη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων