29/11/2020 29/11/2020 Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα μας σε αυτή την δύσκολη περίοδο θέλει η ορθόδοξη πίστη, όπως είπε σήμερα το πρωί στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου, κ. Δωρόθεος Β’, που ιερούργησε, κεκλεισμένων των θυρών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού...
29 Νοεμβρίου, 2020 - 20:50
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2020 - 22:39

Μητρ. Σύρου Δωρόθεος: «Θα εξέλθουμε νικητές»

Διαδώστε:
Μητρ. Σύρου Δωρόθεος: «Θα εξέλθουμε νικητές»

Να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα μας σε αυτή την δύσκολη περίοδο θέλει η ορθόδοξη πίστη, όπως είπε σήμερα το πρωί στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου, κ. Δωρόθεος Β’, που ιερούργησε, κεκλεισμένων των θυρών, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ερμουπόλεως, συμπαραστατούμενος από τους Εφημερίους του Ναού και τον Διάκονό του.

 

Ομιλώντας προς τους πιστούς, οι οποίοι παρακολουθούσαν τη Θεία Λειτουργία, μεταδιδόμενη απ’ ευθείας από τον τοπικό Τηλεοπτικό Σταθμό «Syros tv1», αναφέρθηκε στον νέο της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, ο οποίος προσήλθε στον Κύριο και τον ερώτησε τι να κάνει για να κερδίσει την αιώνια ζωή.

«Ο νέος αυτός», υπογράμμισε, «είχε πνευματικές ανησυχίες, αλλά, ουσιαστικά, έπαιζε κρυφτούλι με το Χριστό, χαμένος στους δρόμους των αναζητήσεών του, χωρίς να ξέρουμε αν βρήκε τελικά το σωστό δρόμο προς τη σωτηρία!»
Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε σε ένα διάλογο μεταξύ μιας άθεης γιατρού και μιας μοναχής, που καταγράφεται στην ταινία της Αν Φοντέιν το 2016 , «Οι Αθώοι»:
Η γιατρός ερώτησε τη μοναχή τι είναι πίστη! Και η μοναχή απάντησε ότι «πίστη είναι 24 ώρες απελπισίας και ένα λεπτό ελπίδας»!
Και εμείς, προσέθεσε, που τον τελευταίο καιρό « ….. Μένουμε διαιτώμενοι είς την οικίαν μας, στραβοπατούντες από δωμάτιον είς δωμάτιον, ως ποταμιαία καβούρια •αλιβάνιστοι, , ακοινώνητοι, με την ελπίδα ότι σύντομα θα ανθρωπέψουμε και πάλι», κατά την εύστοχη διατύπωση του Παπαδιαμάντη, αναφερόμενου σε επιδημία της εποχής του, πρέπει στην περίοδο αυτή της απελπισίας να κρατούμε ζωντανή την πίστη και την ελπίδα μας ότι σύντομα θα εξέλθουμε νικητές και από αυτή τη δοκιμασία, πιο πιστοί, πιο ανθρώπινοι, πιο Χριστιανοί»!

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων