06/08/2023 06/08/2023 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθέου Β’. Συλλειτούργησαν οι Εφημέριοι του Ναού και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου. Συμμετείχαν ο επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ρ. Κεδίκογλου, ο Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού...
06 Αυγούστου, 2023 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2023 - 12:52

Μητροπολίτης Σύρου: Η προσωπική μεταμόρφωση προϋποθέτει ψυχική προετοιμασία και εσωτερική αναγέννηση

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Σύρου: Η προσωπική μεταμόρφωση προϋποθέτει ψυχική προετοιμασία και εσωτερική αναγέννηση

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ερμούπολη, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθέου Β’.

Συλλειτούργησαν οι Εφημέριοι του Ναού και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σύρου. Συμμετείχαν ο επίτιμος Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ρ. Κεδίκογλου, ο Ταξίαρχος της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Διοικητής της 6ης Περιφέρειας Λιμενικού Σώματος, η Υπολιμενάρχης Σύρου, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Σύρου και Αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Αλεξ. Αθανασίου, διατελούντες και υποψήφιοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι Εκπαιδευτικών και πολλοί άλλοι.

Ομιλών προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ επεσήμανε ότι η ανάβαση προς το Θαβώρ της προσωπικής μας μεταμόρφωσης είναι δύσκολη, προϋποθέτει ψυχική προετοιμασία και εσωτερική αναγέννηση, αλλά ταυτόχρονα είναι και πλήρης πνευματικής αγαλλιάσεως και ουρανίων γλυκασμών, καθώς η ελπίδα της Αναστάσεως μας δίνει τη δύναμη να προσεγγίσουμε το Θεό αλλά και να αντιμετωπίσουμε τα αναπόφευκτα προβλήματα της καθημερινότητας.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ευλόγησε το νέο καρπό της αμπέλου, αναφερθείς στην καταξίωση των υλικών αγαθών επ` ωφελεία του ανθρώπου και στον αγιασμό τους, διά της παρουσίας του Κυρίου, ο Οποίος ήρθε για να μεταμορφώσει και νά “ποιήσει καινά” τα πάντα, όχι μόνο τον άνθρωπο, αλλά και τη φύση, η οποία, δυστυχώς στις μέρες μας καταστρεφεται από πυρκαϊές, ευχήθηκε τάχιστα ο Κύριος, να στηρίξει τους πληγέντες και να ενισχύσει και προστατεύσει όσους, με κίνδυνο της ζωής τους, μάχονται για την κατάσβεσή τους, καλώντας όλους να προσευχηθούν για όσους έχασαν τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να προστατέψουν τα έργα του Θεού και των ανθρώπων!

Τέλος, ευχαρίστησε και συνεχάρη τους Εφημερίους του Ναού, Πρωτοπρεσβυτέρους Εμμανουήλ Συρίγο και Αντώνιο Βελούδιο, και τους συνεργάτες τους, για τον προευτρεπισμό της Πανηγύρεως, τους Ιεροψάλτες και όλους τους συμμετάσχοντες στην Πανήγυρι, Σύριους και παραθεριστές, και ευχήθηκε να είναι φωτεινό το μονοπάτι της ζωής τους και να διέλθουν με υγεία το υπόλοιπο θέρος και να αξιωθούν με υγεία να εορτάσουν και την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου.

   

Πηγή: Ιερά Μητρόπολη Σύρου (Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων