30/04/2024 30/04/2024 Ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε σήμερα την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου Μπατσίου. Ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς το εκκλησίασμα για την θυσιαστική αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο, τονίζοντας ότι η Σταύρωση του Κυρίου δεν ήταν εκτέλεση της ποινής, που του επέβαλε...
30 Απριλίου, 2024 - 16:22
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2024 - 16:01

Μητροπολίτης Σύρου: Η Σταύρωση του Κυρίου ήταν μια εκούσια θυσία για την του ανθρώπου και του σύμπαντος κόσμου σωτηρία

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Σύρου: Η Σταύρωση του Κυρίου ήταν μια εκούσια θυσία για την του ανθρώπου και του σύμπαντος κόσμου σωτηρία

Ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεος Β΄ τέλεσε σήμερα την Ακολουθία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου Μπατσίου.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε προς το εκκλησίασμα για την θυσιαστική αγάπη του Θεού προς τον άνθρωπο, τονίζοντας ότι η Σταύρωση του Κυρίου δεν ήταν εκτέλεση της ποινής, που του επέβαλε το Εβραϊκό Συνέδριο με την συναίνεση της Ρωμαϊκής εξουσίας, αλλά μια εκούσια θυσία για την του ανθρώπου και του σύμπαντος κόσμου σωτηρία.

Ευχαρίστησε εγκαρδίως τον εφημέριο του Ναού, Πρωτοπρ. Νικόλαο Ζαχαρώδη, τους ψάλτες και τους επιτρόπους, διένειμε με το αντίδωρο και πασχάλιες λαμπάδες και ευχήθηκε για το Άγιον Πάσχα.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων