30/04/2023 30/04/2023 Στον καταστέφοντα την Ερμούπολη από της κορυφής του λόφου του Βροντάδο, τον οποίο αποίκησαν Χίοι και Ψαριανοί πρόσφυγες, Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος, τελέσθηκε χθες ο Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’. Συνευχήθηκαν οι Εφημέριοι του Ναού και Ενοριών της Σύρου και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Λεοόντιος Καρίκας. Παρευρέθηκαν ο επικεφαλής...
30 Απριλίου, 2023 - 9:00
Τελευταία ενημέρωση: 30/04/2023 - 8:50

Μητροπολίτης Σύρου: Να αποκτήσουμε τον ηρωισμό του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρα Μητροπολίτου Χίου Πλάτωνος

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Σύρου: Να αποκτήσουμε τον ηρωισμό του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρα Μητροπολίτου Χίου Πλάτωνος

Στον καταστέφοντα την Ερμούπολη από της κορυφής του λόφου του Βροντάδο, τον οποίο αποίκησαν Χίοι και Ψαριανοί πρόσφυγες, Ιερό Ναό της Αναστάσεως του Σωτήρος, τελέσθηκε χθες ο Αρχιερατικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

Συνευχήθηκαν οι Εφημέριοι του Ναού και Ενοριών της Σύρου και ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Λεοόντιος Καρίκας. Παρευρέθηκαν ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Σύρου- Ερμούπολης κ. Αλέξ. Αθανασίου, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Μάνα κ. Μαραγκού, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Άνω Σύρου κ. Πέτρος Ραουζαίου, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σκεύοφύλακας και πλήθος πιστών.

Στη σύντομη προσλαλιά του, ο Σεβσσμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ προέτρεψε τους πιστούς να αποκτήσουν τη γενναιότητα των Μυροφόρων και τον ηρωισμό του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτου Χίου Πλάτωνος, απαγχονισθέντος από τους Τούρκους κατά την καταστροφή της Χίου, το 1822, μέρος των ιερών λειψάνων του οποίου φυλάσσεται στο ιερό Βήμα του Ναού, από το 1887, κατ’ απαίτηση των εν Ερμουπόλει Χίων, μετά την επί αοιδίμου Μητροπολίτου Σύρου Αθανασίου Λεβεντόπουλου επιστροφή τους στη Χίο.

Σήμερα τελείται στον Ιερό Ναό η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, τους ύμνους της οποίας αποδίδει η Βυζαντινή Χορωδία «Αντιφωνικό Μέλος», υπό τη διεύθυνση του κ. Γ. Καμαριάρη.

    

Πηγή: Μαρκουίζος Αλέξανδρος Γραμματέας Ι. Μητροπόλεως Σύρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων