29/10/2021 30/10/2021 «Τα έχουμε όλα, αλλά έχουμε χάσει τον άνθρωπο…» Σε αυτή την πικρή διαπίστωση επικέντρωσε την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ προς το εκκλησίασμα του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Νικολάου Θηρασίας, στο οποίο μετέβη σήμερα, Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021, ευθύς μετά την άφιξή του με ιδιωτικό μέσο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία...
29 Οκτωβρίου, 2021 - 16:25
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2021 - 2:39

Μητροπολίτης Σύρου: «Τα έχουμε όλα, αλλά έχουμε χάσει τον άνθρωπο…»

Διαδώστε:
Μητροπολίτης Σύρου: «Τα έχουμε όλα, αλλά έχουμε χάσει τον άνθρωπο…»

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν και οι δύο Εφημέριοι της Θηρασίας, πατέρες Λουκάς και Ηλίας και συμπροσευχόμενος ο Γεν. Αρχιερατικός Επίτροπος Θήρας, Πρωτοπρ. Νικόλαος Σιγάλας, και παρέστησαν πολλοί πιστοί με τα παιδιά τους και οι μαθητές του νησιού με τους Εκπαιδευτικούς τους.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’, με αφορμή τον ηρωικό και γεμάτο αυτοθυσία θάνατο του νεαρού Χρυσοβαλάντη, υπογράμμισε ότι η εποχή μας χρειάζεται, περισσότερο από ποτέ, ανθρώπους με υψηλό αίσθημα καθήκοντος και με θυσιαστικό φρόνημα, που έχουν τη δύναμη να σκέφτονται τους άλλους και να νοιάζονται γι’ αυτούς, αδιαφορώντας αν έτσι τίθεται σε κίνδυνο το ίδιον συμφέρον τους, η ίδια τους η ζωή!

Τόνισε δε ότι η κοινωνία μας έχει ανάγκη από ανθρώπους, οι οποίοι με αναμμένο το λυχνάρι της πίστεως και του πνεύματος θα φωτίσουν τα σκοτάδια της.

Αναφερθείς στην εχθεσινή Εθνική Εορτή εξήρε την αυτοθυσία και τον πατριωτισμό των ηρώων του 1940 και κάλεσε όλους να αγαπούν την πατρίδα μας, δίνοντας το παράδειγμα στα παιδιά και γαλουχώντας τα με την αγάπη προς την Πατρίδα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ ζήτησε και πάλι από τους πιστούς να αγκαλιάσουν και να αγαπήσουν το νέο τους Επίσκοπο, γιατί η Εκκλησία στηρίζεται στην αγάπη των πιστών προς τον Επίσκοπο και του Επισκόπου προς τους πιστούς.

Τέλος τέλεσε τρισάγιο στη μνήμη του αοιδίμου Χρυσοβαλάντη, ευχήθηκε στους γονείς και τους οικογενείς του να έχουν υγεία και την εξ ύψους παρηγορία, ευχαρίστησε τους παρισταμένους, τους μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς, τους Ιεροψάλτες, τον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό «SYROS TV1», που αναμετέδιδε απ’ ευθείας τη Θεία Λειτουργία, και ευχήθηκε σε όλους για το φθινόπωρο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ μοίρασε δώρα στα παιδιά και προ της αναχωρήσεώς του για Ερμούπολη, επισκέφθηκε τον παραδοσιακό οικισμό της Θηρασίας.

Δείτε το πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων